TVT Logo
TVT juhlavuoden logo.

Hyvinvointia asumisen keinoin – jo 30 vuoden ajan

TVT Asunnot Oy viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan.

Vuosi 1994 on TVT:n alkupiste, jolloin hajallaan hallinnoitu kaupungin vuokra-asuntokanta yhdistettiin kahteen yhtiöön. Nykymuotoinen TVT Asunnot muodostui vuonna 2010, kun Kiinteistö Oy Lehtolaakso sulautettiin TVT Asunnot Oy:öön. Fuusion tavoitteena oli tehostaa toimintaa, josta esimerkkinä ovat mm. isännöintipalvelujen ottaminen itse hoidettavaksi, asumisneuvonnan vakiintuminen toimintatavaksi ja asuntotarkastuksen uudistaminen. Olemme tehneet pitkäjänteistä työtä asumisen laadun kehittämiseksi ja parantamiseksi, asuntotarjonnan kasvattamiseksi sekä kohtuuhintaisuuden eteen.

Talon arvo tulee elämän sujumisesta

Pyrimme siihen, että asuntokantamme vastaa nyt ja tulevaisuudessa ihmisten tarpeisiin ja toiveisiin sekä yhteiskunnan moninaisiin tavoitteisiin. Kun pohdimme työmme arvoa, punnitsemme sitä asukkaille tarjoamamme arvon kautta. Asuntokannasta syntyvä välillinen hyöty on merkityksellisin ja arvokkain. Talolla on merkitystä vasta silloin, kun se vastaa ihmisten tarpeisiin ja toiveisiin. Talo on arvokas, kun elämä siellä luistaa. Kun bussi kulkee läheltä, pääsee helposti töihin, saa lapsen lähelle päiväkotiin, voi osallistua yhteiskunnalliseen toimintaan tai voi ikääntyessään vanheta huoletta. Vastuullisena kiinteistönomistajana mietimme yksittäisten rakennusten elinkaaren lisäksi myös TVT Asuntojen koko kiinteistökannan kehitystä. Toimet ovat tuoneet hyötyä myös asukkaille. Vuoden 2023 tietojen mukaan vuokramme ovat noin 30 prosenttia alle keskimääräisen markkinavuokran.

Toimintamme perusajatus on se, että saamme yhteiskunnalta käytettävissä olevat panokset ja resurssit tuottamaan mahdollisimman paljon kulloinkin haluttua sisällöllistä ja määrällistä hyvää. Perusajatukseen kuuluu myös, että vuokralaiset ja asukkaat kykenisivät mahdollisimman hyvin suoriutumaan vuokristaan.

Kiitos yhteistyöstä, jota olette kanssamme tehneet kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Olemme yhdessä saavuttaneet säästöjä veden- ja lämmönkulutuksessa sekä jätteiden lajittelussa ja kehittäneet pihojen ja kotiympäristön viihtyisyyttä. Tämä hyvä yhteistyö on tärkeää jatkossakin, jotta onnistumme yhdessä tasapainottamaan kiinteistökustannusten nousua.

Teppo Forss toimitusjohtaja TVT Asunnot Oy

Pääkirjoitus on julkaistu Kotimme 1/2024 -lehdessä.

TVT Asuntojen toimitusjohtaja Teppo Forss.