TVT Logo
Ulkohavainnekuva tulevasta Arolan rivistön kohteesta.

Rivitalot viimeistelevät Arolan alueen

Arolan rivistö, neljän rivitalon kokonaisuus, viimeistelee TVT:n asuntotarjonnan Arolan alueella Hirvensalossa.

Aiemmin Arolan arkkitehtonisesti ainutlaatuiselle alueelle on valmistunut Arolan punarinta -kerrostalo, vertailevan puu- ja betonirakentamisen kerrostalot Kirsikka ja Kide sekä 30 modernia puupientaloa.
– Arolassa voidaan puhua asumisen polusta. Tavoitteenamme on ollut asumismuodoiltaan monipuolinen alue, josta löytyy koti niin sinkuille, pariskunnille kuin pienille ja isommillekin perheille, kertoo kehittämispäällikkö Johannes Malmi.

Tavoitteena yhteisöllisyys

Arolan puurunkoiset rivitalot muodostavat kylämäisen yhteisön. Rivitaloihin tulee yhteensä 34 uutta vuokrakotia. Kirsikka- ja Kide-kerrostalojen viereiselle tontille, Pirttivuorenkuja 8:aan, rakennetaan kaksi rivitaloa, joissa on 10 asuntoa, irtaimistovarastot ja autopaikkoja.

Toiselle puolen tietä, Esperi-hoivakodin viereiselle tontille, osoitteeseen Pirttivuorenkuja 11, tulee kaksi rivitaloa, joissa on 24 asuntoa ja irtaimistovarastot. Lisäksi tontille tulee neljän rivitalon yhteinen pihasauna, pesutupa, väestönsuoja ja teknisiä tiloja. Tontille tulee myös autokatospaikkoja.
– Yhteisillä pihasaunoilla tavoittelemme kiinteistörajat ylittävää yhteisöllisyyttä. Aika sitten näyttää, miten asukkaat kokevat alueen ja millainen identiteetti alueelle muodostuu, Malmi pohtii.

Arolan alueen valtteja ovat luonto, hyvät ulkoilumahdollisuudet ja meren läheisyys, saaressa kun ollaan. Lapsiperheillä on Arolan kodeista lyhyt matka Arolan leikkikentälle. Läheisissä metsissä on luontopolkuja niin koiranulkoiluttajille kuin muillekin luontoliikunnan ystäville. Noin 2,5 kilometrin päässä ovat koulu, päiväkoti, kirjasto ja kauppa.

Kaksikerroksisia koteja

Arolan rivistön asunnot on suunniteltu pienille ja keskisuurille perheille. Asunnot ovat kaksikerroksisia, ja valikoimassa on kaksioita, kolmioita ja neliöitä. Jokaisessa asunnossa on pieni huoneistopiha ja terassi.

Arolan rivistön arvioidaan valmistuvan keväällä 2024. Kohteen rakentaa Mangrove Oy. Kerromme nettisivullamme ja somessa kohteesta lisää rakentamisen edetessä. Asuntopohjat, vuokrat ja muut asuntokohtaiset tiedot julkaistaan, kun asuntohaku alkaa ennen kohteen valmistumista.

TEKSTI: Merja Mäkelä KUVA: TVT Asunnot