TVT Logo
Köydenpunojankadulla on käynnissä kohteen perusparannus.

Korjausrakentamisen kohteita kevät 2023

Useissa TVT:n asuntokohteissa tehdään paljon erilaisia korjaustöitä. Alla poimintoja muutamista isoimmista korjausrakentamisen kohteista keväällä 2023.

Köydenpunojankatu 5:n kauniit puutalot Pohjolassa.

Köydenpunojankatu 5

PERUSPARANNUS Pohjolan idyllisellä puutaloalueella sijaitsevan asuntokohteen perusparannus etenee suunnitelmien mukaisesti. Kohteen kuudessa puutalorakennuksessa uusitaan tekniikan lisäksi keittiöt, kylpyhuoneet ja muut asuintilat nykystandardien mukaiseksi. Korjaustyöt tehdään vanhaa arkkitehtuuria kunnioittaen. Perusparannus valmistuu arviolta kesällä 2023, jolloin kodikkaaseen pihapiiriin valmistuu 58 uudistettua TVT-kotia.

Rauhankatu 14 b:n sisäpihan rakennus on aiemmin toiminut mm. Oy Seres Ab:n tehtaana, jossa on valmistettu mm. Sisu-pastilleja.

Rauhankatu 14B

PERUSPARANNUS Turun ydinkeskustassa sijaitsevan asuntokohteen perusparannus on edennyt hyvin. Kadunvarren funkkistyylisen asuinkerrostalon ja sisäpihan vanhan tiilirakennuksen tilat muuntuvat uudistetuiksi vuokra-asunnoiksi. Remontissa kunnioitetaan talojen vanhaa historiaa ja arkkitehtuurisia erityispiirteitä. Valmiiseen kohteeseen tulee yhteensä 70 uudistettua vuokrakotia. Perusparannuksen on arvioitu valmistuvan vuoden 2024 aikana.

Tanskankatu 1 ja 7 - ovien ja ikkunoiden uusiminen.

TANSKANKATU 1 JA 7

OVIEN JA IKKUNOIDEN UUSIMINEN Haritun alueella sijaitsevien asuntokohteiden, os. Tanskankatu 1 ja 7, ovet ja ikkunat uusitaan. Vuosina 1991–1992 rakennettujen luhtitalokohteiden remontilla parannetaan talojen energiatehokkuutta. Remontin arvioitu valmistuminen on kesällä 2023.

Vienankatu 4:ssa uusitaan keittiöt ja kylpyhuoneet.

Vienankatu 4

KEITTIÖIDEN JA KYLPYHUONEIDEN UUSIMINEN Vaalan rauhallisella pientaloalueella sijaitseva sympaattinen rivitalokohde on rakennettu vuonna 1990. Kohteessa saneerataan asuntojen keittiöt, wc:t ja kylpyhuoneet saunoineen. Remontti etenee vaiheittain talo talolta, ja kevään 2023 aikana viimeisetkin asunnot valmistuvat saneerauksesta.

Perttelinkuja 2:ssa ja Miikkulankuja 2:ssa tehdään maalämpötöitä.

Perttelinkuja 2 ja Miikkulankuja 2

RIVITALOKOHTEIDEN MAALÄMPÖTYÖT Perttelinkuja 2 on vuonna 2001 rakennettu ja vuonna 2011 peruskorjattu rivitalokohde Moisiossa. Kohteessa tehdään nyt maalämpökaivojen energiakentän laajentamistöitä. Vuonna 2002 rakennetun Miikkulankuja 2:n rivitalokohde sijaitsee puolestaan Yli-Maariassa. Kohteen lämmitysmuoto vaihdetaan öljylämmityksestä ekologisempaan maalämpöön. Työt valmistuvat arviolta keväällä 2023.

Käsityöläiskatu 20:n sisäpihalla tehdään julkisivutöitä.

Käsityöläiskatu 20

SISÄPIHAN JULKISIVUTYÖT Turun keskustassa sijaitsevan, vuonna 1904 rakennetun, puutalokohteen julkisivutyöt jatkuvat. Kohteen kadunpuoleiset julkisivut on kunnostettu aiemmin, ja nyt ovat vuorossa sisäpiharakennusten julkisivut. Kunnostustyöt valmistuvat arviolta kesällä 2023.