TVT Logo
Asukastoimikunnan puheenjohtaja Kimmo Hermansson.

Aktiivinen asukastoiminta osana yhteisöllisyyttä

Tukholmankadulla sijaitsevan Pansionportin ylimmän kerroksen ikkunoista avautuu upeat näkymät kaupungin kattojen yläpuolelle. Kerhohuonetta esittelevä asukastoimikunnan puheenjohtaja Kimmo Hermansson on ollut mukana asukastoiminnassa jo seitsemän vuotta.

Pansionportissa asukkaiden toiminta on aktiivista. Asukastilaisuuksia järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Joulun alla asukkaat kokoontuvat viettämään yhteistä joulujuhlaa kerhohuoneeseen. Kevään tullen kokoonnutaan pihalle grillin ja leikkimielisten pihapelien äärelle. – Aktiivinen asukastoiminta on ehdotonta tuomaan lisää yhteisöllisyyttä, toteaa Hermansson.

Pansionportissa koko ylin kerros on varattu asukkaiden yhteiseen käyttöön. Ylimmässä kerroksessa ovat mm. kerhohuone sekä yhteiset saunatilat. Saunatilojen parvekkeelta voi ihastella maisemia kaupungin suuntaan. Kerhohuone on asukkaiden aktiivisessa käytössä. Sen voi myös vuokrata henkilökohtaiseen käyttöön, jos haluaa järjestää siellä vaikka lasten syntymäpäiväjuhlat.
– Lapset touhuavat, naapurit vaihtavat keskenään kuulumisia ja taustalla soivat joululaulut. Juhlissa järjestetään mm. arpajaiset sekä tietenkin lapsille jaetaan lahjat. Tupa on täynnä joka kerta, kun näitä tilaisuuksia pidetään, kertoo Hermansson.

Hermansson itse pitää aktiviista asukastoimintaa erittäin tärkeänä osana asukkaiden yhteisöllisyyttä.
– On erittäin mukavaa, että uudetkin asukkaat osallistuvat yhteisiin asukastilaisuuksiin.

Hermansson kannustaakin kaikkia lähtemään rohkeasti mukaan asukastoimintaan. Jos omassa asuntokohteessa ei vielä ole aktiivista asukastoimintaa, onnistuu aloittaminen pienelläkin ryhmällä. – Moni miettii miksi lähteä mukaan? Parasta on se, että saa nähdä myös muita ja tutustua uusiin ihmisiin. Tämä mahdollistaa myös vaikuttamisen omiin sekä yhteisiin asumisasioihin. Eikä tämä rasita ollenkaan niin paljon kuin luullaan. Työn määrä on ihan minimaalinen. Nämä työt ehtivät hoitaa hyvin varsinaisten töiden jälkeenkin.

Pansionportin asukastoimikunnan puheenjohtaja Kimmo Hermansson.

TEKSTI JA KUVAT: Saija Aalto