TVT Logo
Toimitusjohtaja Teppo Forss.

Tehtävänä kohtuuhintainen asuminen

Kiinteistön ylläpidon kustannusten nousu ja nopeasti korkeaksi noussut korkotaso aiheuttavat TVT Asunnoille vuokrankorotuspaineita. Kulut on katettava, mutta vuokrantarkistukset pyritään tekemään niin, että ne ovat sekä riittäviä yhtiölle että kohtuullisia vuokralaisille.

Yhteiskunnan tuella rakennetuissa rajoitusten alaisissa taloissa vuokrat määräytyvät omakustannusperiaatteella. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki toiminnan kulut katetaan vuokrilla. Vuokria on siis perittävä niin paljon kuin rakentaminen, korjaaminen, ylläpito ja hallinnointi yhteensä maksavat.

TVT Asunnot hallitsee kiinteistökantaansa pitkäjänteisesti. Yhtiötä hoidetaan niin, että sillä on kyky tehdä korjaus- ja uudisrakentamisen investointeja myös poikkeuksellisissa olosuhteissa, joissa muiden toimijoiden halu tai kyky investoida on heikentynyt. Tämä hyödyttää vuokralaisia, omistajaa ja yhteiskuntaa laajemminkin.

TVT Asunnoilla vuokrantarkistukset on onnistuttu pitämään hyvin maltillisina vuosikausia. Ensi vuonna vuokrantarkistus on talousarvion mukaan enimmillään 6,5 prosenttia. Uusista huoneistokohtaisista vuokrista ilmoitetaan vuokrasopimuksen mukaan. Kun samaan aikaan kotitalouksien tulojen kehitykseen liittyy epävarmuutta, on ymmärrettävää, että vuokrantarkistus herättää asukkaissa huolta. TVT Asunnot tekee kuitenkin parhaansa omassa tehtävässään, kohtuuhintaisen asumisen tarjoamisessa.

Toimitusjohtaja Teppo Forss, TVT Asunnot Oy

Pääkirjoitus on julkaistu Kotimme-lehdessä 2/2023.