TVT Logo
Arjen ilmastoteot -kampanjan pääkuva.

Oletko mestari arjen ilmastoteoissa?

20 000 turkulaisessa asukkaassa on voimaa. Sen todistaa syksyllä käynnistynyt Arjen ilmastoteot -kampanja, johon haastoimme kaikki asukkaamme mukaan.

Oletko pihi veden- ja energiankäyttäjä ja kierrätys on sinulle sydämenasia? Vai oletko vielä aloittelija ilmastoteoissa? Arjen ilmastoteot -haastekampanjamme tarjoaa pohdittavaa niin konkareille kuin noviiseillekin.

Pienillä arjen valinnoilla on iso merkitys niin luonnolle kuin omalle lompakollemmekin. Yksittäinen ihminen ei saa ihmeitä aikaan, mutta yhdessä saamme aikaan paljon. Tämän voi todeta edellisen Arjen ilmastoteot -kampanjan tulosten perusteella.

Sekä veden- että sähkönkulutus laskivat kampanja-aikana noin 7 prosenttia. Samansuuntaisia tuloksia on saatu myös aiemmissa vesi- ja lämpökuureissa. Kiitos tuloksesta kuuluu kaikille energian ja veden säästöstä innostuneille asukkaille! Kierrätysasteen parantamisessa pääsimme hitusen plussan puolelle. Siinä meillä kaikilla on paljon petrattavaa.

Arjen ilmastotekoja taas ympäri vuoden

Kaikki Arjen ilmastoteot -haasteemme, vesi, energia ja kierrätys, käsitellään kahdesti vuoden aikana. Kunkin haasteen aikana haastamme kaikki asukkaat pohtimaan omia valintojaan. Tämänkertainen Arjen ilmastoteot -haastekampanja alkoi vesihaasteella syyskuussa. Lokakuussa siirryimme energiahaasteeseen. Loppuvuodesta käynnistyy kierrätyshaaste. Jokaisen haasteen alussa julkaisemme TVT:llä asuvan esimerkkihenkilön omat tavoitteet, ja haasteen lopussa hän kertoo kokemuksensa haasteen sujumisesta. – Haastekampanjassa kuhunkin teemaan palataan uudelleen puolen vuoden jälkeen ja näemme ja kuulemme, millaisia uusia vinkkejä esimerkkihenkilöt ja muut asukkaamme keksivät veden ja sähkön säästämiseen ja jätteiden lajitteluun, kiinteistöpäällikkö Lasse Lähdemäki kertoo.

Artikkeli on julkaistu Kotimme-lehdessä 2/2023.

Suihkun kestolla on väliä

Infograafi suihkussa käynnin hinnasta vuodessa.