TVT Logo
Kerrostalokohde Halisissa.

Kulmilla-sarjassa tutustutaan asuinalueisiin

Kulmilla-sarjassa pääset tutustumaan Turun, Kaarinan ja Raision asuinalueisiin, joissa on TVT:n asuntoja.

Metsähiirenkatu 3.

Pansio-Perno

Noin seitsemän kilometrin pääs-sä Turun keskustasta, ihan Rai-sion rajalla, on Pansio-Pernon alue. Mereen rajautuvalta alueel-ta löytyy mm. Pernon telakka ja laivastoasema. Alueella on mo-nipuolisia ulkoilumahdollisuuk-sia, mm. kuntoilu- ja pyöräily-reittejä, kisapuiston pallokentät ja frisbeegolf-rata. TVT:llä on Pansio-Pernossa useita asunto-kohteita, korkeista kerrostaloista idyllisiin rivitaloihin.

Tiesitkö Pansio-Pernossa on myös majakka. Pansion lento-majakka on 1930-luvulla rakennettu 59 metrinen torni.

Luhtitalokohde Haritussa.

Harittu

Harittuun on Turun keskustasta Piispanristin suuntaan matkaa noin kuusi kilometriä. TVT:llä on vehreällä puistomaisella alueella useita kerros- ja rivitalokohteita. Lähipalveluja on mm. viereisen Koivulan alueen liikekeskukses-sa. Kattavammat palvelut löytyvät mm. kauppakeskus Skanssista, jonne on lyhyt matka Eteläkaarta pitkin. Alueelta on hyvä kulkuyh-teydet niin Uudenmaantien kuin Ispoistenkin suuntaan.

Tiesitkö Viereisessä Katariinanlaaksossa on 17 hehtaaria luonnonsuojelualuetta.

Pientalokohde Arolassa.

Hirvensalo

Hirvensalon saareen on Turun keskustasta noin kuuden kilo-metrin matka. Hirvensalossa on mm. pieni kauppakeskus, päivä-koteja, kouluja ja kirjasto. Luon-nonläheisessä ja merellisessä ympäristössä on erinomaiset ur-heilu- ja liikuntamahdollisuudet, mm. laskettelukeskus, golfkenttä, skeittiparkki ja uimaranta. Jul-kiset liikenneyhteydet saarelta keskustan suuntaan ovat hyvät, ja kesäisin Pikisaaresta voi nous-ta vesibussin kyytiin. TVT:llä on Hirvensalossa useita viihtyisiä asuntokohteita, kerrostaloja sekä rivi- ja pientaloja. Hirvensalo on-kin erittäin suosittu alue varsinkin lapsiperheiden keskuudessa.

Tiesitkö Hirvensalossa sijaitsee lintu-kohteena tunnettu luonnon-suojelualue Friskalanlahti. Lintuja voi bongailla lahden etelärannan lintutornista.

Kerrostalokohde Halisissa.

Halinen, Räntämäki ja Nummi

Halinen, Räntämäki ja Nummi si-jaitsevat noin neljän kilometrin päässä Turun keskustasta Aura-joen yläjuoksun suuntaan. TVT:l-lä on alueella monia viihtyisiä kerros- ja rivitalokohteita, joiden läheisyydessä on monipuolisesti erilaisia palveluita, mm. kauppo-ja, päiväkoteja, kouluja ja kirjasto. Asukkaat voivat nauttia upeista ul-koilumaastoista Halistenkosken ja Koroisten ulkoilureiteillä tai ihastel-la entisajan maalaistunnelmaa Ku-ralan Kylämäessä. Julkisen liiken-teen yhteydet ovat erittäin hyvät Turun keskustan suuntaan. Matka taittuu nopeasti myös pyörällä tai kävellen Aurajoen vartta pitkin.

Tiesitkö Nykyisen Turun kaupungin kehitys on katsottu alkaneeksi Koroisista, josta tuli 1200– luvulla Suomen kirkollinen ja maallinen hallintokeskus.