TVT Logo
Kingelininkadun asukasaktiiveja.

Keskiviikkokerho tuo asukkaille iloa

Kupittaalla sijaitsevan Kingelininkadun kerhohuoneesta kantautuu iloinen nauru ja kahvin tuoksu ulos saakka. Täällä kokoontuu aktiivisten asukkaiden keskiviikkokerho. Kerhossa vaihdetaan kuulumisia, parannetaan maailmaa ja nautitaan ystävien hyvästä seurasta. Se on myös tärkeä osa asukastoimikunnan yhteisöllisyyttä.

Henkilö hymyilee toisessa kädessään kahvikuppi.

Kerhossa on yleensä mukana 8–10 henkeä. Osallistujat ovat kaikki asukastoimikunnan aktiivisia jäseniä. He ovat mukana muun muassa järjestämässä tapahtumia, hoitamassa pihaa ja huolehtimassa alueen yleisestä viihtyisyydestä. Kerho saa kovasti kiitosta asukkaiden keskuudessa. – Keskiviikkokerhossa on hyvä henki ja tänne on aina ilo tulla. Kerhoon voi tulla juttelemaan ja vaihtamaan kuulumisia, vaikka ei olisikaan mukana aktiivisessa toiminnassa. Tärkeintä on, että kaikki ovat tervetulleita mukaan nauttimaan yhdessäolosta ja tutustumaan uusiin ihmisiin, kertoo asukastoimikunnan varapuheenjohtaja Riitta Forsström.

Moni asukastoimikunnan aktiivi on ollut mukana toiminnassa jo vuosia. Keskiviikkokerhokin on toiminut jo pidemmän aikaa, välillä toiminta on ollut tosin tauolla. Asukkaat kertovat, että kerhossa on jopa koottu yhteistuumin valtavan kokoisia palapelejä. Nyt valmiit palapelit ilahduttavat katsojia kerhohuoneen seinällä.

Aktiivista asukastoimintaa ympäri vuoden

Kingelininkadun aktiivinen asukastoimikunta järjestää erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Asukastoimikunnan toimesta järjestetään mm. kevätsiivous, vappujuhlat, uuden vuoden juhlat ym. erilaisia kokoontumisia. – Aktiivinen asukastoiminta vaatii aktiiviset vetäjät”, Riitta täsmentää.

Kingelininkadulla vallitsee tiivis yhteisöllisyys. Asukkaat pitävät huolta toisistaan ja välittävät myös alueen viihtyvyydestä. – Jos joku ei ilmesty paikalle, niin selvitetään, onko jotakin sattunut, kertovat asukkaat yhdestä suusta. Täällä kaikki ovat yhtä perhettä ja kaikki ovat ystäviä. Yhteispelillä myös piha-alue pysyy siistinä.

Asukastoimikunnan nykyiset jäsenet toivovat, että uusiakin jäseniä tulisi mukaan kerhoon, ja ylipäätään koko asukastoimintaan. Toiminta on kaikille avointa ja kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan. Lopuksi Riitta haluaa kannustaa kaikkia lähtemään mukaan toimintaan. – Kerho on avoin kaikille, jotka haluavat tulla mukaan. Täällä on mukava tunnelma ja aina löytyy juttukaveri ja hyvää seuraa. Kannattaa lähteä rohkeasti mukaan.

Artikkeli on julkaistu Kotimme-lehdessä 2/2023.

Kingelininkadun asukasaktiiveja.