TVT Logo
Kaksi kissaa istuu sohvalla.

Eläimet sydämen asiana

Katariinanlaakson luonnonsuojelualueen vieressä asuvat Yolanda ja Pauli sekä heidän 19-vuotias poikansa. Luhtitalon ylimmän kerroksen kodissa riittää vauhtia, sillä perheeseen kuuluu myös neljä kissaa, Freya ja Iris, – sekä sisarukset Turtles ja Timantti.

Pariskunta on omistautunut eläimille ja eläinten oikeuksien edistämiselle. He toimivat vapaaehtoisena sijaiskotina Turun eläinsuojeluyhdistyksen kotia etsiville eläimille. Kerrallaan heillä on yksi kotia etsivä eläin.

Eläinten asialla

Yolanda ja Pauli kertovat, että eläinten sijaiskotina toimiminen on osoittautunut heille parhaaksi tavaksi auttaa ja edistää eläinten asioita. Pauli on omistautunut eläinten asioille jo 15-vuotiaasta lähtien. Vapaaehtoisena sijaiskodin tarjoajana hän on toiminut vuodesta 2017. – Ikävä kyllä emme voi tarjota kaikille eläimille pysyvää kotia. Pitää osata sitoutua myös eläimestä luopumiseen. Eläinten elämä jatkuu taas muualla, kun uusi koti löytyy.

Luonto lähellä

Pariskunta pitää Katariinasta asuinalueena erityisen paljon. Alue on erittäin rauhallinen ja luonto löytyy vierestä. – Kissojen kanssa on mukava lähteä metsään, kun se löytyy ihan vierestä, Yolanda kertoo. Läheltä löytyy monipuoliset lenkkimaastot, hiihtoladut ja Turun parhaimmat kiipeilymaastot. Katariinassa sijaitsee Katariinanlaakson luonnonsuojelualue, joka on suosittu ulkoilupaikka. Pauli kertoo, että luonnonsuojelualueella näkee paljon myös erilaisia luonnonvaraisia eläimiä, kuten käärmeitä, kettuja ja mäyriä. – Asun mieluummin luonnon keskellä kuin kaupungissa, hän kertoo.

Kissa makaa pöydällä.

Hiljaisuus on tärkeää

Yolandalle ja Paulille kodin tekevät kissat, viherkasvit ja kirjahylly. Kissat ovat huomioitu myös sisutuksessa. Nukkumapaikat kuuluvat osaksi kodin sisustusta. – Tärkeää on myös hiljaisuus silloin kun sitä tarvitsee, Pauli sanoo. He ovat asuneet TVT:llä samassa asunnossa jo yli 15 vuotta. Sijainti on loistava ja bussilla pääsee keskustaan tai Skanssiin. Uittamolta löytyy lähin kauppa ja kirjastokin on lähellä. – En osaisi kuvitella mitään muutakaan asuinpaikkaa, Yolanda huokaa.

Artikkeli on julkaistu Kotimme-lehdessä 2/2023

Kutsu meidät kylään -juttusarjassa tutustutaan asukkaidemme erilaisiin koteihin

Kutsu meidät kylään -juttusarjassa tutustutaan TVT-koteihin ja ainutlaatuisiin asukastarinoihin. Pääsemme kuulemaan asukkaiden kertomuksia oman kodin merkityksestä, asuinalueesta ja asumiskokemuksista. Sarjaa julkaistaan TVT:n verkkosivuilla, Facebookissa sekä Instagramissa.

Haluaisitko sinä kertoa oman ainutlaatuisen asukastarinasi ja esitellä meille kotiasi? Laita meille sähköpostia osoitteeseen: tvtviestinta@tvt.fi ja kerro meille, miksi juuri sinä haluaisit mukaan. Voit myös laittaa meille viestiä Instagramissa. Mukaan valitut saavat kiitoksena 50 euron arvoisen S-ryhmän lahjakortin.

Pauli ja Yolanda istuvat sohvalla.