TVT Logo
Kari Andrejeff istuu parvekkeellaan ja hänen sylissään on musta ja valkoinen kissa.

Parveke voi olla ympärivuotinen ilo

Parvekeremontti vaatii kärsivällisyyttä, mutta lopputulos on sen arvoinen. Halisissa asuva Kari Andrejeff viettää aikaa parvekkeellaan ympärivuotisesti.

– Täällä on vähän kaoottista, kun keittiöremontin takia huonekalut ovat muovitettuina ja nuorin tytär on juuri muuttamassa omilleen, kertoo Kari Andrejeff Nuntiuksenkujan kaksion oven avatessaan.

Noin 50-neliöisen asunnon olohuoneen takaa ja keittiön vieressä pilkottaa parveke, joka on tilava ja vielä puolitoista vuotta remontin päättymisen jälkeen upouuden näköinen.

Halisissa sijaitsevan TVT:n talon parvekkeet remontoitiin julkisivuremontin yhteydessä kesällä ja syksyllä 2020. Vuonna 1990 rakennetun talon parvekkeiden betonipinnat uusittiin, ja kaiteet ja lasitukset asennettiin.

Remontti alkoi kesäkuussa ja asukkaat saivat parvekkeet käyttöönsä marras-joulukuun vaihteessa. Puolen vuoden remonttiperiodia Andrejeff ei suoranaisesti ikävöi. Pitkät työpäivät bussikuskina veivät kuitenkin päivittäin pois työmaan keskeltä.  – Koko talo pussitettuna, ja kesähelteet siinä. Olihan se aika tukalaa, mutta toisaalta me talon asukkaat tutustuimme toisiimme, kun vietimme yhdessä aikaa pihan grillipaikalla. Siellä olivat lapsiperheet ja kaiken muun ikäiset ihmiset sulassa sovussa.

Kari kissansa kanssa parvekkeellaan.

Lasitukset suojaavat ja kissatkin viihtyvät

Andrejeff kertoo viettävänsä aikaa parvekkeella melkein läpi vuoden. Aiemmin sateet ja tuulet pääsivät puhaltamaan ja piiskaamaan ykköskerroksen parvekkeelle kovaa, mutta lasitusten asentaminen on tuonut mukavuutta parvekkeella oleskeluun. Parvekkeen lämpömittari ei talvellakaan meinaa laskea nollan alapuolelle.

Myös Andrejeffin kaksi kissaa, Rasputin ja Romanov, viihtyvät parvekkeella ulkomaailman tapahtumia seuraillen. Nyt ei tarvitse myöskään vahtia kissojen menoa niin tarkkaan, kun ne eivät pääse hyppäämään parvekkeen reunan yli.  – On niinkin joskus aiemmin käynyt, mutta ykköskerroksessa ei onneksi olla kovin korkealla. Kissa putoaa aina jaloilleen, Andrejeff naurahtaa.

Parvekeremonttia seurasi vähän ajan päästä toinen, eli tänä keväänä toteutettu keittiöremontti. Se oli kestoltaan onneksi vain viikon-parin pituinen. Tulossa on vielä myös kylpyhuoneremontti. Siinä tosin on kyse pintojen uusimisesta, ei putkiremontista. – Onhan se hyvä, että näitä vanhempiakin kohteita remontoidaan ja kohennetaan. 15 vuotta olen tässä asunut eikä tarvetta muuttaa muualle ole, Andrejeff summaa.

Kari parvekkeella mustan ja valkoisen kissan kanssa. Kissojen nimet ovat Rasputin ja Romanov.