TVT Logo
TVT:n asukas lataamassa yhteiskäyttöautoa.

Satamaportissa kokeillaan yhteiskäyttöautoa

TVT Asuntojen yhteiskäyttöautokokeilu alkoi syyskuussa uudiskohde Satamaportissa. Yhteiskäyttöauto on huoleton vaihtoehto, jos autoa ei tarvitse päivittäin. Ei auton vakuutus- tai huoltokuluja, ei parkkipaikkapulmia tai kesä- ja talvirenkaiden vaihtorumbaa. Yhteiskäyttöauto on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto.

Satamaportin asukkaat ovat voineet syys-kuun alusta asti vuokrata yhteiskäytössä olevaa täyssähköautoa. Yhteiskäyttöauto on lisämaksullinen palvelu. Ensimmäisestä yhteiskäyttöautosta saatujen kokemusten ja palautteiden perusteella päätetään jatkosta tai palvelun laajenemisesta muihin kohteisiin.

Satamaportin uudiskohteessa on yhteiskäyttöauto kokeilussa.

Positiivinen yllätys

Satamaportin yhteiskäyttöauto on ollut asukkaille positiivinen yllätys. – Meille yhteiskäyttöauto on huippuhyvä juttu. Olemme pyrkineet rakentamaan elämämme niin, että kuljemme pääosin polkupyörillä ja julkisilla, kertoo Satamaportin asukas Jarmo Pesonen.

Pidempikin matka sujuu sähköautolla hyvin. Asiointiajojen lisäksi Pesonen on käynyt yhteiskäyttöautolla puolen päivän visiitillä saaristossa. –Täyssähköautolla ajaminen ei muutoin eroa polttomoottorilla ajamisesta, mutta huoltoasemia ei tarvitse etsiä, sanoo Pesonen.

TVT:n ensimmäinen yhteiskäyttöauto on sähköauto. Asukas auton vieressä.

Helppo käyttää

Satamaportissa asuvalle Nea Kaletonille yhteiskäyttöauto oli ensimmäinen kokemus täyssähköautolla ajamisesta. – Oli ensin jännää, kun auton starttasi, niin ei kuulunut starttiääntä, mutta kyllä siihen tottui, Kaleton kuvailee. Myös Kalentonille yhteiskäyttöauto on ollut mieluinen kokemus. – Oli kiva yllätys, että on tällainen mahdollisuus. Se on ollut tosi kätevä, kertoo Kaleton, joka haastatteluhetkellä oli käyttänyt autoa jo kolmesti. – Kun muutto oli saatu tehtyä ja piti lähteä isompaan kauppaan, testasimme yhteiskäyttöautoa ensimmäistä kertaa. Luimme ohjeet, latasimme apin ja varasimme auton. Sitä on helppo käyttää, kun vain rauhallisesti lukee ohjeet, Kaleton neuvoo.

Yhteiskäyttöautoa ladataan sähköllä. Satamaportin asukas näyttää mallia miten helppoa tämä on.

Yhteiskäyttöauton käyttö lyhyesti

Yhteiskäyttöauto on lisämaksullinen palvelu, jonka toteuttaa Omago. Autoa vuokrataan Omagon varausapplikaation kautta. Kaikissa yhteisauton käyttöön liittyvissä kysymyksissä sekä varauksiin tai laskutuksiin liittyvissä asioissa pyydämme olemaan Omagon asiakaspalvelun joko puhelimitse p. 020 127 7799 tai sähköpostitse: asiakaspalvelu@omago.fi.

TEKSTI Merja Mäkelä KUVAT Mika Okko Artikkeli on julkaistu Kotimme-lehdessä 2/2022.