TVT Logo

Päivitetty vuokrasopimus tuo tupakointikiellon

Tupakointikieltoa odotellaan monessa TVT:n asuintalossa malttamattomana. Jotkut asukkaista ovat epätietoisia siitä, koska tupakointikielto tulee voimaan omassa kotitalossa.

Tupakointikielto tulee koskemaan kaikkia asukkaita sitä mukaa, kun vuokrasopimus-päivitys etenee ja päivitetyt ja yhdenvertai-set vuokrasopimukset tulevat alueella voimaan. Toistaiseksi samassa talossa voi olla hyvinkin eri aikaan allekirjoitettuja vuokrasopimuksia. Esimerkiksi tupakointikielto on ollut TVT:n vuokrasopimuksissa jo vuodesta 2018 alkaen. Sitä ennen tupakointia ei ole erikseen kielletty sopimuksissa. Sopimuspäivityksellä kaikkien ehdot myös tupakointikiellon osalta saadaan yhdenmukaisiksi.

Yhdenvertaista, turvallista asumista

Tavoitteena asumisviihtyvyyden parantaminen

Vuosi sitten syksyllä käynnistynyt vuokrasopimusten päivittäminen on edennyt monella alueella. Vuokrasopimukset ovat 1.9.2022 alkaen yhdenmukaisia kaikis-sa TVT Asuntojen asuintalokohteissa Jäkärlässä, Kärsämäessä, Länsinummessa,Moisiossa, Runosmäessä, Teräsrautelassa ja Yli-Maariassa.

Päivitys on edennyt Iso-Heikkilässä,Hirvensalossa, Härkämäessä, Jyrkkälässä, Pansiossa ja Pernossa, joissa päivitetyt vuokrasopimukset tulevat voimaan 1.12.2022.

Syyskuussa 2022 vuokrasopimuspäivitys käynnistyi Haritun, Katariinan, Luolavuoren, Skanssin ja Vasaramäen alueella, joissa päivitetyt vuokrasopimukset tulevat voimaan 1.6.2023.

Kaikkien vuokrasopimusten päivittäminen oli tarpeellista, jotta kaikki sopimukset vastaisivat nykylainsäädännön vaatimuksia. Yhtenäistämisen tavoitteena on asumisviihtyvyyden parantaminen, kun kaikkia asukkaita koskevat samat säännöt. – Monet asukkaat ovat jo odottaneet päivitettyjen ehtojen astumista voimaan ja erityisesti sitä, että prosessi kohti savutonta asumista voisi alkaa, toteaa lakimies Anne Ala-Nissilä. Vuokrasopimusten päivitys koskee ennen 1.10.2021 alkaneita vuokrasopimuksia.

TVT:n vuokrasopimuspäivitys tuo tupakointikiellon asuntokohteisiin.

Mitä tupakointikiellolla asuntokohteissa tarkoitetaan?

• Tupakointi on kielletty kaikissa TVT:n asunnoissa, parvekkeilla, patioilla, asuntopihoilla ja talon yhteisissä tiloissa. • Tupakointi on jatkossa sallittu vain siihen erikseen määritellyillä paikoilla ja kiinteistön piha-alueen ulkoreunoilla. • Tupakointikielto vastaa Suomen tupakkalain tavoitteita.

TEKSTI Merja Mäkelä KUVA TVT Asunnot Artikkeli on julkaistu Kotimme-lehdessä 2/2022.