TVT Logo
Nainen sohvalla tietokone sylissään.

E-laskun käyttö on helppoa

E-lasku on sähköisessä muodossa oleva verkkolasku, joka yksinkertaistaa maksamista verkkopankissa. E-laskun saa käyttöön oman verkkopankin kautta. Etenkin vuokran ja muiden säännöllisten kuukausittain toistuvien laskujen maksaminen helpottuu e-laskun avulla.

E-laskun käyttöönotto

Saat e-laskun käyttöösi omassa verkkopankissasi etsimällä kohdan ”e-lasku” ja hakemalla laskuttajaksi ”TVT Asunnot Oy”, ”TVT Kodit Oy” tai ”Turun Osakehuoneistot”. Tarkista oikea vuokranantajatieto vuokrasopimuksestasi tai asukassivustolta. Kun hyväksyt sopimuksen, saat jatkossa vuokralaskun suoraan verkkopankkiisi.

E-lasku ei tarkoita sitä, että lasku veloitetaan tililtäsi ilman hyväksyntääsi. Voit valita e-laskulle maksutavan. Maksu voidaan veloittaa tililtäsi automaattisesti eräpäivänä tai voit itse vahvistaa jokaisen maksun erikseen.

Jos saat asumistukea ja Kela maksaa tuen suoraan TVT Asunnoille, sinun pitää verkkopankissa muokata e-laskun summa vastaamaan omavastuuosuuttasi.

Tarkemmat ohjeet e-laskun käyttöönottoon löydät oman pankkisi verkkosivuilta.

Ei näppäilyvirheitä

E-lasku tulee suoraan omaan verkkopankkiisi. Laskussa maksutiedot ovat oikein, joten sinun ei tarvitse näppäillä pitkiä tili- ja viitenumeroita. Vältät näppäilyvirheet ja maksaminen on helpompaa ja turvallisempaa. Voit maksaa ajasta ja paikasta riippumatta.

Lasku ei unohdu

E-lasku ei häviä eikä unohdu samalla lailla kuin paperilasku. E-laskun maksamisen edellytyksenä toki on, että tililläsi on katetta maksupäivänä. Oikeaan aikaan maksamalla vältät myös ylimääräiset laskutuskulut. Vuokranmaksussa kannattaa olla täsmällinen, sillä viivästyneistä maksuista peritään viivästyskorkoa. Lisäksi maksukehotuksen lähettämisestä peritään 5 euron lisämaksu.

Infograafi e-laskun käyttöönotosta.

Voimaantulo kestää jonkin aikaa

Huomioithan, että e-laskun voimaantulo kestää jonkin aikaa. Jos otat e-laskun käyttöön ennen kuukauden 4. päivää, seuraavan kuukauden vuokralaskusi tulee e-laskuna verkkopankkiisi. Tarkastathan kuitenkin aina, että e-lasku saapuu ajallaan ja veloitetaan verkkopankistasi.

Muut sähköiset laskun vastaanottamisen kanavat

Voit vastaanottaa vuokralaskusi myös OmaPostin tai Kivran järjestelmien kautta, jos olet aktivoinut sähköisten laskujen vastaanottamisen näihin järjestelmiin. Lisätietoja näiden vaihtoehtojen aktivoimisesta käyttöön voit kysyä järjestelmien toimittajilta.

Suoramaksua ei voi muuttaa

Jos käytössäsi on e-laskun sijaan suoramaksu, huomioithan, ettei eräpäivää eikä summaa voi muuttaa. Jos saat vesihyvitystä (tai muuta hyvitystä), huomioimme seuraavassa mahdollisessa suoramaksussa hyvityksen summan, ja ilmoitamme siitä hyvityslaskulla.

TEKSTI Merja Mäkelä KUVA TVT Asunnot