TVT Logo
Perhe talon pihalla polkupyörien kanssa

Perhearkea Arolassa

Riina ja Juho Luopa asuvat lastensa Olavin ja Aaron sekä pian joukkoon liittyvään uuden tulokkaan kanssa Hirvensalon Arolassa. Alue miellyttää lapsiperhettä kotoisuudellaan, luonnonläheisyydellään ja turvallisuudellaan. Leikkiseuraakin löytyy aina pihalta.

Joskus kävellen, joskus pyörällä, joskus laskettelusuksilla, joskus luistimilla ja joskus jopa traktorilla. Tässä perheessä tykätään touhuta ja ulkoilla yhdessä.

Villi kortti

Perhe muutti Hirvensaloon vuonna 2017, eikä heillä ollut tuolloin varsinaisesti mitään ennakkokäsitystä alueesta. Riinan mukaan kyseessä oli villi kortti, joka osoittautui voittavaksi. Arolan Punarintaan perhe muutti viime syksynä talon valmistuttua.

– Kotiuduimme Hirvensaloon todella hyvin, täällä tuli heti kotoisa olo. Tykkään erityisesti siitä, että Arolassa asuu paljon samanhenkisiä ja samassa elämäntilanteessa olevia lapsiperheitä. Se tuo yhteisöllisyyttä ja turvallisuuden tunnetta. Lapsilla on aina seuraa leikkipihoilla. Se on myös hyvä, että palvelut kuten koulu, päiväkoti, neuvola, kirjasto ja kauppa ovat lähellä. Syvälahden monitoimitalossa on samassa paikassa juuri ne palvelut, joita käytämme päivittäin, Riina kehuu.

Yhdessä ja erikseen

Perhe asuu neliössä, jossa lapsille on omat huoneet. Saunakin kodista löytyy.

– Kotimme on mukavan kompakti. Jossain vaiheessa voisimme ajatella muuttavamme rivitaloon tai omakotitaloon, mutta tällä hetkellä viihdymme juuri täällä. Uusi kotimme on siisti, käytännöllinen ja helppohoitoinen.

– Meille on myös tärkeää, että jokaisella on oma huone. Pojat ovat jo sen ikäisiä, että kaipaavat omaa rauhaa ja paikan, jossa voi leikkiä kaverien kanssa. Viihtyisä olohuone taas on se tila, jossa kokoonnumme perheen kesken esimerkiksi katsomaan yhdessä telkkaria. Kaikki on hyvässä tasapainossa, kun on sekä omaa tilaa että yhteinen tila, jossa voi viettää yhteisiä hetkiä.

Kaupungissa, luonnossa, maalla

Riinan mielestä parasta Hirvensalossa ovat rauhallisuus ja luonnonläheisyys – niin metsään kuin merenrantaankin pääsee nopeasti. Muutama paikka Hirvensalossa on noussut perheen erityiseksi suosikiksi.

– Pikisaaren alue on sellaista vanhaa idyllistä asuinaluetta lähellä merenrantaa. Siellä on ihanan näköisiä taloja ja pieni luontopolku, jossa voi kulkea. Toinen suosikkipaikka, jossa käymme usein, on Maanpään kalliot. Kallioille pääsee metsäpolkua pitkin ja sieltä on hulppeat maisemat niin kesällä kuin talvella Airiston suuntaan.

Riina on kotoisin Naantalista ja hänen miehensä Etelä-Pohjanmaalta.

– Meillä on molemmilla iso suku ja on mukavaa, kun on perhettä ja sukulaisia ympärillä. Mieheni on maatilalta kotoisin ja pojatkin ovat kasvaneet pitämään maatilahommista ja ovat istuneet traktorinkin kyydissä. Se on ehkä sellainen erityispiirre meidän kaupunkilaisperheessämme, Riina hymyilee.

KOLME TÄRKEINTÄ

  • Koulu lähellä
  • Ulkoilumahdollisuudet
  • Vuokrataso