TVT Logo

Vuokrasopimusten päivittäminen on alkanut

TVT Asuntojen vuokrasopimukset päivitetään, koska lainsäädäntö on vuosien myötä muuttunut ja asukkaita halutaan kohdella yhdenvertaisesti. Vuokrasopimusten päivittämisen jälkeen kaikkia koskevat samat tasavertaiset ehdot.

Vuokrasopimusten päivittäminen etenee alue ja talo kerrallaan. Kaikille asukkaille on lähetetty tiedote vuokrasopimuspäivityksen alkamisesta. Tavoitteena on, että kaikki vuokrasopimukset ovat yhdenvertaisia vuoden 2023 loppuun mennessä.

Sopimuspäivityksen pohjana on käytetty muiden isojen kaupunkien vuokratalo-yhtiöiden sopimuksia sekä ulkopuolisen asianajotoimiston asiantuntemusta. Vuokralaisten näkökulman ovat tuoneet Vuokralaiset ry sekä Hyvä vuokratapa -ohjeistus ja lainsäädäntö.

Näin sopimusten päivitys etenee

Syys-lokakuu 2021: Jäkärlä, Yli-Maaria ja Moisio Asukkaat saivat päivitetyn vuokrasopimuksen allekirjoitettavaksi syyskuussa. Palautuspäivä oli lokakuun puolivälissä.

Loka-marraskuu 2021: Runosmäki, Länsinummi, Teräsrautela ja Kärsämäki Asukkaat saavat päivitetyn vuokrasopimuksen allekirjoitettavaksi lokakuussa. Palautuspäivä on marraskuun puolivälissä.

Kaikki asukkaat ovat saaneet syksyllä vuokrasopimusten päivityksestä tiedotteen. Kun asuintalon vuokrasopimuspäivitys käynnistyy, ilmoitustaululle tulee tiedote ja asukas saa postitse päivitetyn vuokrasopimuksen allekirjoitettavaksi.

Päivitykset jatkuvat alueittain ensi vuonna ja täydennämme aikataulua hyvissä ajoin myös verkkosivuille www.tvt.fi/vuokrasopimus

Vuokrasopimuksen keskeisimmät muutokset

Vuokrankorotusehto löytyy sopimuksesta Vuokrankorotusehdot pitää lain mukaan kertoa sopimuksessa. Vuokria korotetaan jatkossa samalla tavalla kuin ennenkin eli noudattaen kohtuuhintaisen asumisen periaatteita.

Asuntokohteissa on tupakointikielto Savuttomuus laajenee Suomessa. Tupakkalain tavoitteena on tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön loppuminen vuoteen 2030 mennessä. TVT:llä tupakointi on kielletty asunnoissa, parvekkeilla, patioilla, asuntopihoilla ja talon yhteisissä tiloissa.

Vesi veloitetaan kulutuksen mukaan Jatkossa vesi veloitetaan kulutuksen mukaan niissä asunnoissa, joihin on asennettu vesimittari. Tavallisesti mittauslaitteet asennetaan peruskorjauksen tai linjasaneerauksen yhteydessä. Kulutusperusteisessa laskutuksessa asukas voi itse vaikuttaa käyttötottumuksillaan asumiskustannuksiinsa.

Asunnosta poismuutto Poismuuttoehtoja täydennetään sopimussakolla, joka veloitetaan, jos asukkaan poismuutto viivästyy sovitusta. Jos tilat eivät ole luovutusajankohtana tyhjät ja siivotut, veloitetaan myös huoneiston siivous.

Teksti: Tuuli Veijula Kuvat: Rauno Johansson