TVT Logo

Seesteistä elämää Kaarinan Laaksolankulmassa

Uusi kerrostalo seisoo ihan keskustan tuntumassa. Mäettömät reitit kaikkiin palveluihin ja kauniisti laitettu toimiva pihapiiri luovat talon ympäristöstä miellyttävän elää ja olla. Leena Sandberg nauttii miehensä kanssa Laaksolankulman kodistaan, jossa he ovat asustaneet kesästä lähtien.

Laaksolankulmassa on otettu tilaa huonekorkeudella ja nerokkailla neliöillä. Säilytys- ja kierrätysjärjestelmät ovat viimeisen päälle kunnossa.

– Tämä on kaunis talo ja olemme saaneet kotimme sisustettua juuri meille sopivalla tavalla. Miten kaikki loksahtikin paikoilleen niin hyvin, sitä ihmetteli eräs ystävämmekin, Leena kertoo ja jatkaa:

– Melua ei kuulu ja koska talo on vastikään rakennettu, on kaikki uutta. Se luo paljon viihtyvyyttä ja asumismukavuutta.

Ainoastaan korkeiden huoneiden yläilmoissa sijaitsevat verhotangot tuottivat hieman päänvaivaa.

– Ystävä tuli hätiin verhotanko-ongelmassa, Leena nauraa.

Leena Sandberg kävelee kotipihalla

Viihtyvyys lähtee muiden huomioimisesta

Laaksolankulman pihapiiri on kaunis. On istutuksia, siistit nurmikot, lasten leikkipaikka, pöytäryhmä sekä fiksusti sijoitettu ja ympäristöön sulautuva jätteiden lajittelupaikka. Leena on kiinnittänyt huomiota erityisesti pihaan valittuihin kasveihin.

– Pihapiiriin on istutettu pensaita, jotka kasvaessaan tuovat hyvää näköestettä. On hienoa, että piha on tehty toimivaksi, mutta myös visuaalisesti miellyttäväksi.

Laaksolankulmasta löytyvät oivat varastot niin pyörille kuin pihalla käytettäville muillekin välineille.

– Kun jokainen pistää tavaransa omalle paikalleen, yhteinen viihtyvyys säilyy. Tällöin myös mikään itselle tärkeä omaisuus ei lähde satunnaisen kulkijan matkaan, Leena opastaa.

Autopaikan saa vuokrata halutessaan. Myös kahden talon yhteinen kerhotila on vuokrattavissa.

– Nämä ovat ehdottomasti asuinmukavuutta lisääviä asioita. Asukkaiden arjen helpotusta on mietitty tarkoin. Se on todella positiivinen asia, Leena täsmentää.

Turha kiertoon

Kierrättäminen on tehty helpoksi kotoa ja ulkoa löytyvien lajittelumahdollisuuksien ansiosta.

– Uuden talon hyvä puoli on se, että kierrätys on tehty mahdollisimman jouhe- vaksi. Lajitteluastiat löytyvät, joten jätteen asianmukainen hoitaminen ei ole kodissa vaikeaa. Pihan jätekatos ei pilaa esteettisesti kaunista pihaa, vaan se on sijoitettu juuri hyvän matkan päähän ja saanut sopivan ulkoasun, Leena kertoo.

Kesällä pihaan tuotiin myös jätelava, jotta ihmisillä oli mahdollisuus muuton yhteydessä päästä eroon suuremmistakin turhista tavaroista ja huonekaluista

– Se oli erinomainen huomiointi. Välillä kodin viihtyvyys kärsii juuri niistä turhista tavaroista, joita ei omin avuin saa nurkistaan pois. Silloin lava on mitä parhain tapa kierrättää ja saada koti kuntoon. Toivon pian uusittavaa jätelavakeikkaa.

Leena haluaa kiittää Laaksolankulman ystävällisiä ja esimerkillisiä naapureita.

– Kaikki antavat kohteliaasti tilaa ja odottavat omaa hissivuoroaan, varsinkin nyt näinä pandemia-aikoina. Käytävässä tervehditään ja jutellaankin. Erityisesti nuori väki on hirveän mukavaa.

Leenan vinkit hyvään asumismukavuuteen

  • Vähennä tavaraa, niin koti näyttää välittömästi rauhallisemmalta.
  • Siisteys on puoliruokaa! Kun turhaa tavaraa ei ole, siivous helpottuu.
  • Älä säilö parvekkeella mitään turhaa, sillä täysinäinen parveke on paloriski. Hyödynnä varastoja.
  • Satsaa parvekkeen viihtyvyyteen. Pienelläkin rahalla saa sisustettua.
  • Valot ja kukat piristävät niin parvekkeella kuin kodissakin.

Teksti: Anna-Mari Taipalus Kuvat: Heikki Räisänen

Laaksolankulman kerrostaloja