TVT Logo
Vuorion perhe

Vuorion perhe viihtyy Jäkärlässä

Nelihenkinen Vuorion perhe on Jäkärlän Lampolankatu 8:n ensimmäisiä asukkaita taloyhtiön täysimittaisen peruskorjauksen jäljiltä. Perhe viihtyy mainiosti niin uudessa kodissaan kuin Jäkärlän alueellakin.

Vuorion perheen vanhemmille, Katariinalle ja Rikulle muutto Lampolankadulle on paluu juurille. Kumpikin vanhempi on asunut lapsena Jäkärlässä ja tiet ovat sivunneet toisiaan yllättävän läheltä jo lapsuusaikana.

– Olimme jo unohtaneet, mutta olemme olleet Rikun kanssa jopa samassa päiväkotiryhmässä lapsena. Asia paljastui, kun katselimme anopin kanssa Rikun lapsuuskuvia ja ihmettelin miksi kuvien joukossa on minun päiväkotikuvani. Kun sitten tutkimme asiaa tarkemmin, kävi ilmi, että olemme olleet parhaat päiväkotikaverit, Katariina Vuorio kertaa hymyillen.

Vuoriot asuivat aiemmin kerrostalokaksiossa Liedon keskustassa. Lampolankadun uusi asunto puolestaan on tupakeittiöllä varustettu 59-neliöinen kaksio. Etenkin modernisoitu pohjaratkaisu saa vanhemmilta kiitosta.

– Nyt meillä on sekä lapsille että vanhemmille omat makuuhuoneet. Huoneiston pohja on fiksusti suunniteltu. Tupakeittiöratkaisu on myös erittäin toimiva ja se tuo kotiin mukavaa avaruutta, Riku Vuorio kertoo.

Perheasumista parhaimmillaan

Uudistettu ja raikas koti sekä Jäkärlän-Maarian alue tarjoavat mainiot puitteet Vuorion perheen arjelle. He suosittelevatkin aluetta lämpimästi kaikille lapsiperheille.

– Alue ei juurikaan ole muuttunut omista lapsuusajoista. Omassa pihassa on uudistettu leikkikenttä ja läheltä löytyy sopivassa suhteessa rauhallisuutta ja palveluita. On kirjasto, useampi päiväkoti, alakoulu ja monipuolinen urheilukenttä, Riku listaa.

Riku itse on pelannut Jäkärlän urheilupuiston nurmikentällä puulaakijalkapalloa. Myös lapset, viisivuotias Eljas ja kaksivuotias Ellinora, nauttivat vanhempiensa tapaan lähialueen ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksista.

– Lapsille on tarjolla puistotoimintaa ja Eljas käy kahdesti viikossa Maarian Mahdin yleisurheilukoulussa. Urheilukenttä on muutenkin suosittu paikka ja nurmikentällä näkee jopa perheitä piknikillä, Katariina kertoo.

Perusasiat kunnossa

Vuoriot vaikuttavat erittäin tyytyväisiltä nykytilanteeseen. Parannusta aiempaan asumismuotoon on tapahtunut niin kodin kuin kotiseudunkin suhteen.

– Aiemmin asuimme ahtaammin ja kotiovesta astuttiin lähes suoraan autotielle. Nyt tilaa on enemmän ja asumme käytännössä luonnon keskellä. Lisäksi työmatkanikin on lyhentynyt. On tämä sellainen lintukoto, Riku summaa.

Vuorion perheen top 3 Jäkärlässä

1. Uimapaikka: Maarian uimaranta, eli ”Jäkärlän Riviera” on suosittu käyntikohde kesäisin.

2. Ulkoilu: Jäkärlässä riittää pieniä lähimetsiä, mutta lähistöltä löytyy myös isompia ulkoilumetsiä.

3. Urheilukenttä: Jäkärlän urheilupuisto tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet liikuntaan, mutta sopii myös vaikkapa perhepiknikeihin.