TVT Logo
Violetin värinen kesäkukka.

Pihahaaste: Ruukinkadulla viihdytään yhdessä

Ruukinkatu 1b:n asukastoimikunta otti innoissaan vastaan pihahaasteen. Yhteisellä pihalla nautitaan rennosta meiningistä ja yhdessä tekemisestä.

Asukkaat istuvat pihalla pöydän ääressä ja keskustelevat.

Ruukinkatu 1b:n asukastoimikunnan puheenjohtaja Eero Honka esittelee hymyssä suin Ruukinpihan yhteistä piha-aluetta. – Kun muutin taloon noin kaksi vuotta sitten, otin sydämenasiakseni pihan hoitamisen ja kunnostuksen. Olen aina toiminut sellaisena sivutoimisena talonmiehenä.

Edellinen asukastoimikunnan puheenjohtaja ehti aloittaa asukkaiden kanssa yhteisen pihaprojektin. Sen jälkeen kun Eerosta tuli asukastoimikunnan puheenjohtaja, on pihaa tehty yhteistuumin suurella sydämellä eteenpäin. Kahden vuoden aikana onkin saatu paljon aikaan, ja tekemistä riittää myös tulevaisuudessa. – Yhteisestä pihasta on tullut asukkaiden suosikkipaikka, ja täällä vietetäänkin paljon aikaa yhdessä, hän kertoo hymyillen.

Ruukinkatu 1b:n yhteispiha.

Kesän kynnyksellä pihalla vietettiin pihatalkoot, joissa siivottiin pihaa, laitettiin istutuslaatikot paikoilleen ja istutettiin kesäkukat kukkapenkkeihin. – Talkoissa oli tällä kertaa mukana todella paljon ihmisiä. Oikein ihmeteltiin, kun oli niin paljon porukkaa. Tämä on aiemmin ollut vähän uinuva talo, mutta nyt on saatu asukkaita innostumaan mukaan yhteiseen toimintaan, innostuu Eero.

Henkilöt kitkevät rikkaruohoja kukkapenkistä.

Kivaa yhdessä tekemistä

Kukkapenkkeihin on istutettu monipuolisesti erilaisia kasveja aina ikivihreistä havuista kesäkukkiin saakka. Istutuslaatikoissa kasvaa mm. kärhöä, joka ilahduttaa asukkaita kiipeämällä kesällä aitaa pitkin.

Talosta löytyy innokkaita auttajia pihan hoidossa ja kunnostamisessa. Eero kertoo, että kukkien kastelua varten on jaettu kasteluvuorot, jotta kukat eivät pääse kuihtumaan. Jos joku ei pääse omalla vuorollaan kukkia kastelemaan, joku toinen ottaa asian hoitaakseen. – Kyllä tämä on tällaista kivaa yhdessä tekemistä. Täällä kaikki ovat yhtä porukkaa.

Ruukinkatu 1b:n yhteispiha on loistava esimerkki siitä, miten aktiivisella asukastoiminnalla saadaan aikaan asioita, jotka tuottavat iloa kaikille asukkaille.

Henkilöt istuvat puutarhapenkillä ja keskustelevat keskenään.