TVT Logo
Valkoinen aurinkovarjo vihreiden pensaiden keskellä.

Huoneistopihan ja parvekkeen hoito kesällä

Viihtyisä huoneistopiha tai parveke tuovat kesäaikaan mukavasti lisää tilaa asumiseen. Asukkaan vastuulla on pitää nämä tilat siistinä. Muista, että siisti piha tai parveke on myös viihtyisä ja turvallinen.

Toivomme asukkaidemme viihtyvän kodeissaan. Haluammekin kannustaa asukkaitamme luomaan viihtyisiä pihoja ja parvekkeita mm. pihahaasteen avulla. Tutustu pihahaasteeseen:

Huoneistopihan hoito

Huoneistopihan viihtyisyyttä voi lisätä monella tavalla. Huoneistopihan hoitaminen kuuluu asukkaalle ja kesäaikaan tulisi muistaa:

Nurmikon leikkaus Muista huolehtia huoneistopihasi nurmikon leikkauksesta. Yhteiskäytössä olevia ruohonleikkureita voi kysyä asukastoimikunnalta tai huoltomieheltä.

Pensaiden leikkaus Huoneistopihalla olevien pensaiden oksia voi siistiä. Sovithan kuitenkin raja-aitojen leikkauksesta naapurisi kanssa. Suureksi kasvavia puita ei saa istuttaa pihalle. Jos olet istuttanut pihaasi kukkia tai pensaita, jätä ne poismuuttaessasi paikoilleen.

Kuihtuneet kukat ja lehdet Pienet määrät lehtiä tai kuihtuneita kukkia voi laittaa biojäteastiaan.

Ylimääräiset tavarat pois piha-alueelta Kulkuväylien avoinna pitäminen on tärkeää hätätilanteiden varalta. Huomioithan ylimääräisiä tavaroita karsiessasi, että asuntokohteen jätepiste on tarkoitettu vain normaaleille kotitalousjätteille. Isompien tavaroiden vienti jäteasemalle on asukkaan omalla vastuulla. Ajoneuvojen pysäköinti tai auton renkaiden säilyttäminen ei ole sallittua huoneistopihalla.

Roskapussit roskikseen Ruoan säilyttäminen ja luonnonvaraisten eläinten ruokkiminen piha-alueilla on kielletty, koska ne saattavat houkutella tuhoeläimiä. Ethän jätä roskapusseja hetkeksikään asunnon ulkopuolelle.

Jos huoneistopihan siisteydestä ei huolehdita, TVT voi tilata pihan ylläpitotehtävät ammattilaiselta vuokralaisen laskuun. Muistathan myös, että rakennetut aidat ja rakennelmat kuuluvat rakennuslupien piiriin. Isännöitsijä voi poistattaa ilman lupaa asennetut rakenteet asukkaan kustannuksella. Pihalle ei saa laittaa kiinteitä kesätelttoja, uima-altaita, paljuja, poreammeita tai kylpytynnyreitä. Trampoliinit ovat turvallisuussyistä kiellettyjä yhteisillä piha-alueilla. Omalle huoneistopihalle trampoliinin saa asentaa.

Rivitalon siisti huoneistopiha.

Parvekkeen hoito

Viihtyisä parveke tuo kesäisin lisäneliöitä, joissa on mukava viettää aikaa. Huolehdithan parvekkeestasi kuten muustakin kodistasi. Parvekkeen sisustaminen ja viherkasvit lisäävät viihtyisyyttä, mutta on tärkeää muistaa muutama asia:

Pidä parveke puhtaana ja roskattomana Pidä parveke siistinä. Tarkista myös, että parvekkeen vedenpoistoaukot eivät ole tukossa. Ethän koskaan heitä roskia tai mitään muutakaan parvekkeelta alas.

Laita kukkalaatikot ja -ruukut kaiteiden sisäpuolelle Kasvit lisäävät viihtyisyyttä, mutta varmista, etteivät ne pääse putoamaan.

Älä roikuta mitään kaiteiden yli Parvekkeella voi tuulettaa esimerkiksi vuodevaatteita tai mattoja, mutta niitä ei saa ripustaa kaiteiden yli. Osassa asuntokohteissa on erillisiä tuuletusparvekkeita tähän tarkoitukseen. Aseta myös mahdolliset pyykinkuivausnarut tai -telineet niin, etteivät ne näy pihalle tai kadulle.

Ruoan valmistaminen tai grillaaminen parvekkeella tai patiolla ei ole sallittua Järjestyssääntöjen mukaisesti ruoan valmistaminen ei ole sallittua parvekkeella tai patiolla.

Parveke ei ole varastotila Parveketta ei ole tarkoitettu tavaroiden varastointiin, jätteiden säilytyspaikaksi tai eläinsuojaksi.

Viihtyisiä piha- ja parvekehetkiä!

Lisätietoja saat oman asuntokohteesi isännöitsijältä:

Asuntokohteen parvekkeita.