TVT Logo
Värikäs tarjotin nojaa seinää vasten.

Koti hyvien kulkuyhteyksien varrella

Leipomista ja askartelua rakastava Terttu Hagström viihtyy mainiosti Haritun vehreissä maisemissa. Hän on asunut alueella jo yli kolmekymmentä vuotta.

Henkilö istuu keittiön pöydän ääressä ja hymyilee.

Terttu muutti Savonkadun vastavalmistuneisiin kerrostaloihin vuonna 1989. Hän muistelee, että Harittu on muuttunut valtavasti reilun kolmenkymmenen vuoden aikana. Varsinkin alkuaikoina alueelle valmistui tiheällä tahdilla uusia kerrostaloja. – Tuntui siltä, että jos olit viikon poissa kotoa, sinä aikana oli noussut pari kerrostaloa lisää naapurustoon.

Savonkadulla asuessaan Terttu ystävystyi yläkerran naapuriensa kanssa. – Kun oli jotain asiaa, huutelin ranskalaiselta parvekkeelta yläkertaan, että tule Sisko parvekkeelle, täällä huutaa Terttu, hän nauraa.

Vuonna 1997 yläkerran ystäväpariskunta muutti Savonkadulta parin sadan metrin päähän Kainuunkujalle. – Kun kävin ensimmäistä kertaa heillä kylässä, painelin samalla reissulla Haritun Huoltoon, joka järjesti vuokra-asunnot täältä siihen aikaan. Kerroin, että ystävilläni on niin viihtyisä koti, että haluan muuttaa samaan taloon, Terttu kertoo nauraen.

Parin kuukauden päästä hänelle ilmoitettiin, että talosta oli vapautunut asunto. Terttu viihtyikin talossa kaksikymmentä vuotta. Hän viihtyisi siellä edelleen, elleivät polvi- ja selkävaivat olisi pakottaneet muuttamaan hissilliseen taloon. Muuttomatka ei ollut pitkä, sillä uusi koti löytyi edelleen Kainuunkujalta, tosin toiselta puolen tietä.

Vanha kuparinen kahvipannu, jossa kukkia.

Palvelulinjalla pääsee

Tertun mielestä Haritun yksi parhaimpia puolia ovat hyvät kulkuyhteydet. Bussit kulkevat melkein ikkunan alta muutaman minuutin välein keskustan suuntaan. Myös palvelulinjan reitti menee ihan vierestä. – Palvelulinjalla käyn hoitamassa ruokaostokset ja kerran viikossa uimassa. Sillä pääsee kaupassakin ihan oven eteen. Joskus olen mennyt sillä Länsikeskukseen saakka. Matka kestää hiukan kauemmin, mutta sen kyydissä olen nähnyt paikkoja, joita en edes tiennyt Turussa olevan. Siellä on mukavaa istuskella ja katsella maisemia, hän naureskelee.

Kotona Terttu viihtyy lempiharrastuksensa eli askartelun parissa. Häneltä löytyykin yksi kokonainen huone varattuna askartelulle ja käsitöille. – Aiemmin tein näitä askarteluja ja käsitöitä keittiön pöydän ääressä, kun asuin pienemmässä asunnossa. Nyt tämä on todella kätevää, kun voi vaan sulkea oven ja sotkut jäävät taakse. Muu koti pysyy siistinä.

Tertulle tulee 50 vuotta turkulaisuutta täyteen tänä vuonna. Alun perin hän on kotoisin Pohjasta. Hän muutti Helsingistä Turkuun miehen perässä vuonna 1974. – Muistan, kun erosimme vuonna 1989, että mietin muuttoa takaisin Helsinkiin. Sitten kuitenkin huomasin, kuinka paljon rakastankaan Turkua. Tänne sitä sitten jäätiin, hän summaa.

Askartelutarvikkeita pöydällä.

Kutsu meidät kylään -juttusarjassa tutustutaan asukkaidemme erilaisiin koteihin

Kutsu meidät kylään -juttusarjassa tutustutaan TVT-koteihin ja ainutlaatuisiin asukastarinoihin. Pääsemme kuulemaan asukkaiden kertomuksia oman kodin merkityksestä, asuinalueesta ja asumiskokemuksista. Sarjaa julkaistaan TVT:n verkkosivuilla, Facebookissa sekä Instagramissa.

Haluaisitko sinä kertoa oman ainutlaatuisen asukastarinasi ja esitellä meille kotiasi? Laita meille sähköpostia osoitteeseen: tvtviestinta@tvt.fi ja kerro meille, miksi juuri sinä haluaisit mukaan. Voit myös laittaa meille viestiä Instagramissa. Mukaan valitut saavat kiitoksena 50 euron arvoisen S-ryhmän lahjakortin.

Aiheet: Kutsu meidät kylään