TVT Logo
Energiatehokkuustaulukko.

Energiahaasteesta vinkkejä sähkön säästämiseen

Syksyllä käynnistyneessä Arjen ilmastoteot -kampanjan energiahaasteessa haastoimme asukkaamme pohtimaan, miten välttää turhaa energiankulutusta. Kiitos asukkaillemme, kampanjan aikana kertyi yli 60 sähkönsäästövinkkiä.

Mahdollisuus tarkastella omia arjen rutiineja

Energiahaasteen otti vastaan myös asukkaamme Rajaa, joka on jakanut kokemuksiaan ja vinkkejään TVT:n Facebookissa ja Instagramissa.

– Haasteen vastaanottaminen oli aluksi pieni jännityksen aihe, mutta samalla se tarjosi mahdollisuuden tarkastella omia arjen rutiineja uudesta näkökulmasta. Olen aina ollut kiinnostunut ympäristöstä ja kestävistä valinnoista, mutta tämä haaste antoi minulle sysäyksen ottaa askeleita kohti vieläkin parempaa ekologista jalanjälkeä, Rajaa toteaa.

Henkilö sammuttaa valoja lapsi sylissään.

Pienillä teoilla suuri vaikutus

Asukkaiden ideoimista energiavinkeistä kävi ilmi, että pienillä teoilla on suuri vaikutus. Jo sillä saa paljon aikaan, että miettii omaa toimintaansa. Aiheita, jotka toistuivat useissa vinkeissä, olivat huomion kiinnittäminen lämpötilaan, valoihin ja ruuan laittoon. Esimerkkejä vinkeistä:

  • ”Isossa kuvassa huoneiston lämpötilan pitäminen korkeintaan +21°C lämpötilassa on suurin säästö jokaiselle asukkaalle.”
  • ”Turhat valot ja laitteet pois päältä.”
  • ”Valitse energiatehokkaat lamput ja pidä patterien edustat vapaina.”
  • ”Valmistaa kerralla isomman määrän ruokaa niin ei tarvitse monta kertaa uunia lämmitellä.”

Huhtikuussa kierrätyshaasteen tuloksia

Arjen ilmastoteot -kampanjassa siirrytään huhtikuussa energiahaasteesta kierrätyshaasteen tuloksiin. TVT Asunnot kannustaa Arjen ilmastoteot -kampanjalla asukkaitaan kestävän kehityksen mukaisiin asumisen kulutusvalintoihin.

Tavoitteena on vähentää turhaa veden ja sähkön kulutusta ja nostaa jätteiden kierrätysastetta. Kampanja on osa TVT Asuntojen ilmastotoimia, joilla yhtiö tukee Turun kaupungin tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2029 mennessä. Lue lisää energiahaasteesta: