TVT Logo

Turun linnan naapurista löytyi täydellinen koti

Turun Satamaportissa asuvat Leena ja Harri Nylund sekä perheen pomo 21-vuotias Viivi-kissa. He löysivät itselleen täydellisen kodin aivan Turun linnan naapurista.

Henkilö istuu keittiön pöydän ääressä ja hymyilee.

Leena työskentelee matkailun parissa. Hän aloitti uransa jo 6-vuotiaana, jolloin hän vietti koko kesän ystävänsä mökillä. Kotiin lähti koko kesän aikana yksi postikortti, jossa luki: ”täällä on kivaa.”

– Opiskelin nuorena matkailualaa Savonlinnassa ja siellä ihastelin Olavinlinnaa. Nyt voin ihastella ikkunasta Turun linnaa.

Matkailualan opintojen jälkeen Leena muutti Egyptiin muutamaksi vuodeksi. Elämä toi sieltä kuitenkin takaisin Suomeen. Ensin Helsinkiin, jonka jälkeen takaisin synnyinkaupunkiin Turkuun, Länsinummeen. Länsinummesta hän muutti Aurajoen varteen, kaasukellon lähettyville. Vuonna 2022 hän muutti vasta valmistuneeseen Satamaporttiin.

– Haaveeni oli, että haluan edes kerran elämässäni asua ihan uudessa asunnossa, jossa kukaan ei ole asunut minua ennen. Toisena vaihtoehtona oli Skanssin seiska, koska sielläkin palvelut ovat lähellä. Päädyimme kuitenkin valitsemaan tämän kodin ja olemme olleet supertyytyväisiä, hän iloitsee.

Asunnon valinnassa pariskunta painotti erityisesti helppoutta ja huolettomuutta. – Olemme kerrostaloihmisiä. Ei tarvitse itse huolehtia mistään, voi vaan soittaa huoltoon, nauraa Leena.

Kissa keittiön pöydällä.

Parvekkeelta ihastellaan Turun linnaa

Nykyinen asunto jaksaa ihastuttaa edelleen. Koko asunnon levyiseltä parvekkeelta voi ihastella kaunista Turun linnaa. Kasviharrastajan unelma ovat asunnon valtavan suuret ikkunat, joista tulvii valoa. Makuuhuoneen ja olohuoneen ikkunoista voi katsella satamaan tulevia laivoja.

– Ihastelen päivittäin laivojen saapumista satamaan, se nostaa joka kerta hymyn huulille, Leena sanoo leveä hymy kasvoillaan.

Paljon matkusteleva pariskunta viihtyy nykyään hyvin myös kotona.

– En ole ihan aina menossa kuin nuorempana. Olemme siirtyneet kotimaanmatkailuun. Teemme kesäisin päiväretkiä eri puolille Suomea. Suomi on täynnä valtavan upeita paikkoja, Leena innostuu.

Viherkasveja suuren ikkunan edessä.

Lempipaikka Turussa

Jos Turusta pitäisi valita lempipaikka, mikä se olisi?

– Kesäpäivänä voi hypätä Fölin vesibussiin kyytiin ja lähteä miniristeilylle Ruissalon telakka-alueelle. Ravintolan terassilla istuskellessa voi kuvitella olevansa jossain kauempanakin. Miljöö on aivan mielettömän upea. Turku on täydellinen pieni suuri kaupunki, josta löytyy kaikki tarvittava, Leena summaa.

Kissa makoilee sohvan päällä.

Kutsu meidät kylään -juttusarjassa tutustutaan asukkaidemme erilaisiin koteihin

Kutsu meidät kylään -juttusarjassa tutustutaan TVT-koteihin ja ainutlaatuisiin asukastarinoihin. Pääsemme kuulemaan asukkaiden kertomuksia oman kodin merkityksestä, asuinalueesta ja asumiskokemuksista. Sarjaa julkaistaan TVT:n verkkosivuilla, Facebookissa sekä Instagramissa.

Haluaisitko sinä kertoa oman ainutlaatuisen asukastarinasi ja esitellä meille kotiasi? Laita meille sähköpostia osoitteeseen: tvtviestinta@tvt.fi ja kerro meille, miksi juuri sinä haluaisit mukaan. Voit myös laittaa meille viestiä Instagramissa. Mukaan valitut saavat kiitoksena 50 euron arvoisen S-ryhmän lahjakortin.

Aiheet: Kutsu meidät kylään