TVT Logo
Rauhankatu 14b julkisivu Rauhankadulta päin.

Rauhankatu 14b:n perusparannus valmis

Turun ydinkeskustassa Rauhankatu 14b:ssä sijaitsevien arvorakennusten perusparannus on valmistunut. Ensimmäiset uusista asukkaista ovat muuttaneet helmikuun alussa ja viimeisimmät muuttavat kuun lopussa. Onnea uusiin koteihin!

Suuri parveke, jossa parvekelasit.

Taloilla erityislaatuinen historia

Rauhankatu 14b:n kodit ovat erityislaatuisia talon historian vuoksi. Sisäpihan rakennus valmistui alun perin vuosina 1937–1938 Oy Seres Ab:n makeistehtaaksi, jossa valmistettiin mm. Sisu-pastilleja. Rauhankadunpuoleinen funkisvaikutteinen kerrostalo on harvoja Turkuun sota-aikana rakennettuja taloja. Turun museokeskuksen arvion mukaan talot muodostavat rakennustaiteellisesti ja taloushistoriallisesti arvokkaan kokonaisuuden.

Olohuone, jossa erkkeri.

Saneeraus nykystandardien mukaan, vanhaa kunnioittaen

Talojen saneeraus on tehty nykystandardien mukaisesti, mutta kunnioittaen 80-vuotiaiden talojen erityispiirteitä. Asuntopohjat on räätälöity vanhoihin rakennuksiin sopiviksi. Asuntojen vaaleat pintamateriaalit tarjoavat neutraalin taustan oman kodin sisustamiseen.

Sisäpihan talon asuntoihin on suunniteltu julkisivuun sopivat parvekkeet. Kadunpuoleisen talon asuntoihin tuovat omaleimaisuutta harvinaiset ikkunalliset erkkerit. C-portaan ylimmän kerroksen suuresta parvekkeesta pääsevät nauttimaan kaikki asukkaat, sillä sen yhteyteen on rakennettu myös tilavat kerho- ja saunatilat asukkaiden käyttöön.

Portaikkojen korkeat ikkunat on uusittu vanhan mallin mukaan. Portaat, porraskaiteet ja -pienat sekä portaikkojen seinämaalaukset on kunnostettu vanhaa kunnioittaen.

Keittiön taso ikkunan alla.

Uusille asukkaille pidettiin tammikuussa infotilaisuus, jossa heidät toivotettiin tervetulleeksi ja kerrottiin tärkeistä asumiseen liittyvistä asioista. Tilaisuudessa oli myös mahdollisuus tutustua tuleviin naapureihinsa ja TVT:n yhteyshenkilöihin. Toivomme asukkaiden viihtyvän uusissa kodeissaan ja asumisen sujuvan mahdollisimman mukavasti. Katso lisää kuvia Instagramista: TVT Asunnot Instagramissa

Rauhankatu 14b sisäänkäynti kadulta.