TVT Logo
Lapset esittelevät kiipeilytelineen pienoismallia.

Päiväkoti Halikolon lapset suunnittelivat unelmiensa leikkipuistoa

TVT Asunnot uusii Nuntiuksenkuja 3:n leikkialueen Halisissa kesällä 2024. Alueella asuu paljon lapsiperheitä, joten yhdestä leikkipuistosta halutaan tehdä paikka, jonne kaikenikäiset lapset voivat kokoontua yhdessä leikkimään. Päiväkodin lapset osallistuivat leikkipuiston suunnitteluun. Lopputuloksena oli upeita leikkipuistokokonaisuuksia.

Piirustus, jossa on unelmien leikkipuisto.

Seikkailuja ja kiipeilyä

Viskarit, eli 5–6-vuotiaat olivat piirtäneet suuren kartan unelmiensa leikkipuistosta. – Leikkipuistossa pitää olla suuri seikkailu. Kukkia, trampoliini ja monta keinua. Sellainen hämähäkkikeinu ja vauvakeinu.

Lapset olivat tehneet myös pienoismallin kiipeilytelineestä, jota toivoivat leikkipuistoon. – Lumikasa olisi tosi kiva ja sellainen kiipeilyteline, jossa on verkko. Me tykätään kiipeillä.

Ryhmän aikuisetkin olivat sitä mieltä, että puistoon olisi kiva saada monipuolisesti erilaisia kiipeilypaikkoja.

– Ja vesipuisto olis tosi kiva!, eräs lapsista huudahtaa pienen mietinnän jälkeen.

Pienemmillä leikkijöillä oli listattuna oma näkemyksenä unelmien leikkipuistosta. – Sellanen laiva, minkä katolle voi kiivetä. Ja muumitalo.

Värikäs piirustus unelmien leikkipuistosta.

Robin Hood -leikkipuisto

3–4-vuotiaiden ryhmässä toivottiin Robin Hood -puistoa. Toivelistalla oli paljon piilopaikkoja ja labyrintti. Lapset olivat kehitelleen myös uuden pelin – sukanheiton, jota varten toivottiin maalitaulua. Lasten tekemästä piirustuksesta voi päätellä, että leikkipuistoon toivottiin myös paljon väriä.

Aikuisten toivelistalla oli hiekkalaatikon ja kiipeilytelineiden lisäksi katos, jonka alle pääsee suojaan auringolta. – Ihan kaikkia suunnitelmia ei varmasti voida toteuttaa, mutta odotamme jo innolla, uutta leikkipuistoa, nauraa ryhmän aikuinen.

Seuraavaksi leikkipuisto etenee suunnitteluvaiheeseen, jossa pyritään huomioimaan lasten ja aikuisten toiveet. Syksyllä 2024 vietetään leikkipuiston avajaisia yhdessä Halikolon lasten kanssa.