TVT Logo
Havainnekuva Mäntymäen alueesta ilmasta kuvattuna.

Vuoden parhaat ARA-neliöt 2024 -palkinto TVT:lle Mäntymäen uudistamisesta

Ara myönsi Vuoden parhaat ARA-neliöt 2024 -palkinnon TVT Asunnot Oy:lle Turun Mäntymäen uudistamishankkeesta. Palkinto jaettiin 16.1.2024 Ara-päivillä Helsingissä.

TVT:n puolesta palkinnon vastaanottivat toimitusjohtaja Teppo Forss, rakennuttamis- ja hankekehityspäällikkö Johannes Malmi ja projektipäällikkö Markus Asukas.

TVT Asunnot kiittää Araa, Arkkitehtitoimisto Ajakia, pääurakoitsija Hartela Länsi-Suomea ja kaikkia Mäntymäen suunnitteluun ja rakentamiseen osallistuneita sekä omaa henkilökuntaamme.

Aran palkitsemistiedotteessa todetaan:

Teknisen käyttöikänsä lopussa olleiden kerrostalojen tilalle on noussut uusia ara-vuokra-asuntoja. Uudisrakentamisessa on säilytetty alkuperäisten rakennusten ja alueen 1950-luvun henki, mutta rakennukset ja asunnot ovat moderneja.

TVT Asunnot Oy ja Turun kaupunki laativat yhteistyössä alueelle kaavan uudistamisen pohjaksi. Laajan selvitystyön jälkeen päädyttiin purkavaan uudistamiseen. Alueelta puretuissa taloissa oli 180 asuntoa, ja niiden tilalle saadaan 460 uutta asuntoa. Rakennuksia tulee kaikkiaan yhdeksän. Niistä neljä on jo valmiita ja kolme rakenteilla. Hanke on saanut Kuntarahoituksen vihreän rahoituksen.