TVT Logo
Rauhankatu 14B:n sisäpihan rakennukseen on rakennettu uusia parvekkeita. Vasemmalla portaikko, jonka korkeat ikkunat on uusittu vanhan mallin mukaan.

Rauhankadun arvorakennusten perusparannus etenee aikataulussa

Kahden arvorakennuksen perusparannus Rauhankatu 14B:ssä on edennyt suunnitelmien mukaan. Kaikki purkutyöt on tehty, ja rakentaminen on täydessä vauhdissa. Osassa huoneistoista on edetty jo pinta- ja sisustustöihin. Kohteen perusparannuksen arvioidaan valmistuvan alkuvuodesta 2024.

Taloilla on kiinnostava historia. Sisäpihan rakennus valmistui alun perin vuosina 1937–1938 Oy Seres Ab:n makeistehtaaksi, jossa valmistettiin mm. Sisu-pastilleja. Rauhankadunpuoleinen funkisvaikutteinen kerrostalo on harvoja Turkuun sota-aikana rakennettuja taloja. Turun museokeskuksen arvion mukaan talot muodostavat rakennustaiteellisesti ja taloushistoriallisesti arvokkaan kokonaisuuden.

Rauhankatu 14B:n uudet parvekkeet tuovat lisää valoa asuntoihin.

Modernisointi vanhaa kunnioittaen

Korjausten suunnittelussa ja toteutuksessa on huomioitu 80-vuotiaiden arvorakennusten erityispiirteet. Sisäpihan talon asuntoihin on suunniteltu julkisivuun sopivat parvekkeet. Kadunpuoleisen talon asuntoihin tuovat omaleimaisuutta harvinaiset ikkunalliset erkkerit.

C-portaan ylimmän kerroksen suuresta parvekkeesta pääsevät nauttimaan kaikki asukkaat, sillä sen yhteyteen on rakennettu myös tilavat kerho- ja saunatilat asukkaiden käyttöön.

Portaikkojen korkeat ikkunat on uusittu vanhan mallin mukaan. Portaat, porraskaiteet ja -pienat sekä portaikkojen seinämaalaukset on kunnostettu vanhaa kunnioittaen.

Isot ikkunat ja parvekkeiden ovet tuovat valoa asuntoihin.

Perusparannuksessa uusitaan rakennusten talotekniikka nykystandardien mukaiseksi. Asuntopohjat on räätälöity vanhaan rakennukseen sopiviksi, ja kaikki pintamateriaalit ja asuintilat uusitaan kokonaan. Kohteeseen valmistuu 70 esteetöntä asuntoa. Niistä 38 on C-portaassa, jossa myös portaikko ja hissi täyttävät esteettömyysvaatimukset. A- ja B-portaassa portaikot ja hissit eivät ole esteettömiä.

Portaiden puinen kaide ja metalliset pienat.

Pääurakoitsija toimii Rakennustoimisto Lainio & Laivoranta Oy. Kerromme perusparannuksen etenemisestä seuraavan kerran loppuvuodesta. Asuntopohjat, vuokrat ja muut asuntokohtaiset tiedot julkaistaan, kun asuntohaku alkaa ennen kohteen valmistumista.

Rauhankatu 14B:n sisätiloissa rakentaminen käynnissä.