TVT Logo
TVT Asunnot rakentaa uudiskohteita mm. Linkkitornin uudelle alueelle.

Tänä vuonna valmistuu 400 uutta TVT-asuntoa

TVT Asunnoille valmistuu tänä vuonna 400 uutta asuntoa. Uudisrakennuksiin valmistuu 342 asuntoa ja perusparannuskohteeseen 58 asuntoa.

Ensimmäiset 118 uutta asuntoa ovat valmistuneet alkuvuodesta Raisioon osoitteisiin Loimukatu 3 (33 asuntoa) ja Tornikatu 7 (47 asuntoa) sekä Turun Mäntymäkeen osoitteeseen Kunnallissairaalantie 36 D (38 asuntoa).

Kevät-kesäkaudella on jo valmistunut tai on valmistumassa vielä 224 asuntoa uudiskohteisiin Pääskyvuoressa, osoitteisiin Linkkitorninkatu 2 (71 asuntoa) ja Linkkitorninkatu 7 (88 asuntoa) ja sekä Kaarinaan osoitteeseen Lautakunnankatu 14 (65 asuntoa). Linkkitorninkatu 7 sekä Raision ja Kaarinan kohteet ovat vapaarahoitteisia, muut korkotukilainoitettuja.

Kesän aikana on valmistumassa myös laaja perusparannuskohde osoitteeseen Köydenpunojankatu 5 (58 asuntoa).

TVT Asuntojen puutalokohde Pohjolassa valmistuu perusparannuksesta.

Tavoitteena käynnistää 400 uuden asunnon rakentaminen

Rakentaminen on käynnissä Hirvensalossa rivitalokohteessa osoitteessa Pirttivuorenkatu 8 ja 11 (34 asuntoa) sekä kerrostalokohteissa Kärsämäessä Ristinpaltankatu 9:ssä (66 asuntoa), Varissuolla Konradinkuja 1:ssä (84 asuntoa), Mäntymäessä Toivolankatu 10:ssä (180 asuntoa) ja Herttuankulmassa Hoviväenkatu 3:ssa (65 asuntoa). Laaja perusparannus on käynnissä Rauhankatu 14b:ssä (70 asuntoa).

Käynnissä olevien rakentamishankkeiden kokonaisarvo on n. 75 miljoonaa euroa. –TVT:n tavoitteena on pitää rakentamisen aloitusmäärät isoina suhdanteista riippumatta, toteaa TVT Asuntojen kehittämispäällikkö Johannes Malmi. TVT Asunnot kehittää asunto- ja kiinteistökantaansa jatkuvalla pitkäjänteisellä korjaustoiminnalla ja kiinteistökehityksellä. Tänä vuonna tavoitteena on käynnistää yli 400 uuden asunnon rakentaminen. Lisäksi tavoitteena on korjata nykyistä kiinteistökantaa noin 20 miljoonalla eurolla vuosittain. Tämä tarkoittaa, että noin 2000 asuntoon kohdistuu vuosittain korjaustoimenpiteitä.

TVT Asunnot rakentaa laadukkaita ja kohtuuhintaisia asuntoja Turun seudulla.

Kohtuuhintaisia ja hyvälaatuisia vuokra-asuntoja tarvitaan

Kohtuuhintaisille ja hyvälaatuisille vuokra-asunnoille on suuri kysyntä. TVT Asunnot vastaanotti viime vuonna liki 14 500 asuntohakemusta. Vähäisen vaihtuvuuden takia uusia vuokrasopimuksia on vuosittain voitu tehdä vain noin 2 150. Turun kaupunginvaltuuston asettaman tavoitteen mukaan TVT Asuntojen suhteellisen osuuden Turun koko asuntokannasta tulisi olla 10,5 %. Tavoitteen saavuttaminen tämän hetken vilkkaassa rakennusboomissa merkitsee 400 uuden TVT-kodin valmistumista vuosittain. Tavoitteen saavuttamista on useana vuonna vaikeuttanut rakennuskelpoisten tonttien puute. Lue lisää: