TVT Logo
Äiti ja lapsi pelaavat shakkia keittiön pöydän ääressä.

Värikäs koti Mäntymäessä

Minna Kalliola asuu kahden teini-ikäisen poikansa kanssa Kunnallissairaalantiellä Mäntymäessä. He ovat asuneet kodissaan reilun vuoden. Minna on tyytyväinen uuteen kotiinsa ja asuinalueeseensa.

– Mäntymäki on alueena todellinen löytö, Minna innostuu kehumaan.
– Täällä asutaan keskellä luontoa, mutta palvelut ovat kuitenkin lyhyen kävelymatkan päässä. Alue on myös todella rauhallinen, vaikka ollaan lähellä keskustaa.

Värejä rakastava Minna on luonut kodistaan oman näköisen persoonallisilla sisustusesineillä. Kodista löytyy ihastuttavia yksityiskohtia keittiön tuoleista pieniin sisustusesineisiin. – Vaaleat seinät tarjoavat oivan taustan oman näköiselle sisustukselle.

Tuikkuja ja karkkikulho tarjottimella.

Yhteisiä hetkiä

Perhe tykkää yhteisestä tekemisestä, ja he kokoontuvatkin useasti keittiön pöydän ääreen. Suuri pöytä toimii kohtauspaikkana, jonka äärellä pelataan pelejä ja kerrotaan päivän tapahtumia.
– Meillä on aina mukavaa yhdessä. Teinitkin viihtyvät vielä hyvin äitinsä seurassa, Minna hymyilee. Pelien pelaamisen lisäksi koko perhe tykkää tehdä yhdessä ruokaa. Asunnon avokeittiö toimii loistavasti tähän tarkoitukseen.

Keittiön ruokapöydän vakiovarusteena on shakkilauta. Koulupäivien jälkeen ja viikonloppuaamuisin pelataan yhdessä shakkia.
– Naurusta ei meinaa tulla loppua, kun ihmetellään äidin siirtoja.

Nainen pelaa shakkia ja hymyilee.

Minnan pojat tykkäävät myös maalata ja askarrella. Kodin seiniltä löytyykin toinen toistaan upeampia värikkäitä taideteoksia. Minna iloitsee siitä, että lapset ovat luovia ja heillä on omia ideoita. – On aina ilo katsella mitä kaikkea lapset ovatkaan tehneet ja taiteilleet.

Henkilö, joka pelaa shakkia.

Jos he eivät vietä aikaa kotona, niin he suuntaavat yhdessä ulos. Nyt he odottavat pakkaskelejä, sillä viereiselle Puropellon kentälle avautuu luistelukenttä säiden salliessa. Kesäisin perhe suuntaa Kupittaan maauimalaan tai Hirvensalon hiekkarannoille.

– Meille koti on ennen kaikkea turvasatama ja paikka, jossa jokainen saa olla juuri sellainen kuin on. Siellä missä on lapset, siellä on myös koti, summaa Minna.

Pieniä värikkäitä keraamisia tuikkutaloja.

Kutsu meidät kylään -juttusarjassa tutustutaan asukkaidemme erilaisiin koteihin

Kutsu meidät kylään -juttusarjassa tutustutaan TVT-koteihin ja ainutlaatuisiin asukastarinoihin. Pääsemme kuulemaan asukkaiden kertomuksia oman kodin merkityksestä, asuinalueesta ja asumiskokemuksista. Sarjaa julkaistaan TVT:n verkkosivuilla, Facebookissa sekä Instagramissa.

Haluaisitko sinä kertoa oman ainutlaatuisen asukastarinasi ja esitellä meille kotiasi? Laita meille sähköpostia osoitteeseen: viestinta@tvt.fi ja kerro meille, miksi juuri sinä haluaisit mukaan. Voit myös laittaa meille viestiä Instagramissa. Mukaan valitut saavat kiitoksena 50 euron arvoisen S-ryhmän lahjakortin.

Aiheet: Kutsu meidät kylään