TVT Logo
Satamaportin uudiskohde valmistui. Taustalla Turun linna.

Satamaportin uudiskohde on valmistunut ja ensimmäiset asukkaat ovat jo päässeet muuttamaan

Satamaportin uudiskohde on valmistunut Jokisataman alueelle. Kohteen ensimmäiset asukkaat ovat jo päässeet muuttamaan uusiin koteihinsa – onnea uusiin TVT-koteihin!

Satamaportin uudiskohde kuvattuna Turun linnaan päin.

Satamaportti sijaitsee jokirannan ja satamaan läheisyydessä

Satamaportti sijaitsee Turun linnan kupeessa, osoitteessa Vallihaudankatu 10. Satamaportissa asutaan jokirannan tuntumassa, lähellä keskustan vilskettä. Asunnoista avautuu näkymiä eri suuntiin, mm. sataman laivoihin, Turun linnaan, Turun linnan makasiineille ja jokirantaan.

Uniikissa kohteessa yhdistetään uutta ja vanhaa. Satamaportin kahden kolmikerroksisen uudisrakennuksen väliin jää vanha, vuosina 1937–39 valmistunut kaareva funkkistyylinen tiilirakennus muistuttamaan satama-alueen historiasta. Tämä vanha osa toimii nyt mm. pyöräsuojana ja varastotilana. Rakennusten keskelle jää pieni, suojaisa sisäpiha ja tontin takaosasta löytyy lisää piha-aluetta.

Satamaportin sisäpihaa.

Kaikki asunnot on nyt vuokrattu – onnea uusiin koteihin

Satamaportin kaikki 113 asuntoa on nyt vuokrattu, ja ensimmäiset asukkaat ovat päässeet muuttamaan uusiin koteihinsa. Kohteen huoneistovalikoima on todella monipuolinen ja asuntopohjat vaihtelevia. Esimerkiksi osassa ensimmäisen kerroksen asunnoista on huomattavasti normaalia korkeampi huonekorkeus ja näihin asuntoihin on lisätty parvitilat. Osassa asunnoista on isot lasipariovet parvekkeelle tai ranskalaiselle parvekkeelle. Isommissa perheasunnoissa on myös omat saunat ja huoneiston levyiset parvekkeet.

Pysäköintipaikkoja Satamaportin sisäpihalla.

Satamaportin asukkaat pääsevät kokeilemaan yhteiskäyttöauton vuokraamista

Satamaportin uudiskohde on TVT:n ensimmäinen asuntokohde, missä kokeillaan yhteiskäyttöautoa asumisen lisäpalveluna. Uusi yhteiskäyttöauto on täyssähköauto, ja se tulee kohteen sisäpihan latauspaikalle alkusyksystä. Yhteiskäyttöauton vuokraaminen on asukkaille lisämaksullinen palvelu. Palvelun toteuttaa kokonaisuudessaan Omago, ja autoa vuokrataan Omagon varausapplikaation kautta. Kokeilun perusteella arvioidaan, tullaanko yhteiskäyttöautoja hankkimaan myös muihin TVT:n asuntokohteisiin.