TVT Logo
Arjen ilmastoteot

Haastamme asukkaat arjen ilmastotekoihin

Arjen pienillä valinnoilla voi helposti säästää luontoa – ja lompakkoa. Siksi haluamme kannustaa kestävän kehityksen mukaisiin asumisen kulutusvalintoihin.

Haastamme asukkaat ja kolme tunnettua turkulaista vaikuttajaa pohtimaan veden- ja energiansäästöä sekä lajittelua. Jos kaikki TVT:n 19 550 asukasta tekevät pieniä muutoksia arjessaan, on yhteisvaikutus valtava.

Haastekampanjan aikana näemme ja kuulemme, millaisia uusia vinkkejä asukkaamme ja turkulaiset vaikuttajat keksivät veden ja sähkön säästämiseen ja jätteiden lajitteluun. Millaisia muutoksia saamme yhdessä aikaan? Voit seurata haasteen etenemistä somessa hashtagilla #arjenilmastoteot

Kampanja alkaa veden säästöteemalla. Turha veden juoksutus, liian pitkät suihkut ja vuotavat vesikaulusteet voivat huomaamatta valuttaa vettä hukkaan kymmeniä litroja päivässä. Loppusyksystä siirrymme energiansäästöteemaan, sillä kodeissa energiaa kuluu eniten kodin ja käyttöveden lämmitykseen. Loppuvuodesta pohdimme kierrätystä. Oikein lajiteltuna voimme vähentää polttokelpoisen jätteen määrää.

Tartu haasteeseen, yhdessä saamme muutoksen aikaan! Lue lisää arjen ilmastoteoista