TVT Logo
Kesätyöntekijät ja lasten liukumäki.

TVT-blogi: TVT:n kesätöissä nuoret oppivat näkemään oman kädenjälkensä

TVT Asuntojen kesätöissä nuoret oppivat yhdessä tekemistä, asuinalueiden huoltoa ja kehittämistä sekä näkemään oman kädenjälkensä.

Työllistämme joka vuosi joukon nuoria tekemään erilaisia pihatöitä kiinteistöillämme. Töitä riittäisi isommallekin porukalle, sillä asuntojamme on yli 11 000 ympäri Turkua.

Etsimme kesätyöntekijöitä ensisijaisesti TVT:n omien asukkaiden joukosta. Monelle nuorelle kesätyö TVT:llä on ensimmäinen askel työelämään. Tänä vuonna kesätyöntekijöitä on kesäkuussa Halisissa, heinäkuussa Länsi-Nummessa ja elokuussa Runosmäessä. Kaikissa kaupunginosissa toimii oma ryhmänsä, ja yhdelle ryhmälle on aina töitä kuukaudeksi.

Tehtävät vaihtelevat aidan maalauksesta pensaiden leikkaamiseen ja pyörävarastojen siivoamiseen. Pyrimme pitämään työtehtävät monipuolisena ja sellaisina, että nuori saa nähdä oman kädenjälkensä välittömästi. Työt suunnitellaan niin, että tehtävää on sekä aurinkoisina kuin sateisinakin päivinä.

Kesätyöntekijät ja Henrik Luoma.

Haluamme TVT:llä huolehtia siitä, että nuori pääsee kiinni työn tekemiseen ja saa mielekkäitä ja sopivasti haastavia työtehtäviä, joita voi tehdä hyvällä fiiliksellä. Tehtävät ovat kuitenkin sellaisia, että niistä normaaleilla taidoilla ja hyvällä ohjauksella selviytyy.

Kesätyöntekijöiden työnjohdosta ja perehdytyksestä vastaa Nuorten Työtuki ry. Myös me TVT:n isännöitsijät käymme kesätyöntekijöiden kanssa tehtäviä läpi ja pyrimme omalta osaltamme opastamaan ja tukemaan onnistuneen kesätyökokemuksen saamiseksi. Perehdytyksen lisäksi nuorilla on aina työnohjaaja ohjaamassa ja tukemassa päivittäistä tekemistä.

Kuukauden jälkeen nuoret saavat työtodistuksen ja toivottavasti me saamme heiltä paljon näkemyksiä ja ajatuksia toiminnan kehittämiseksi. Toivottavasti nuoret pääsevät kokemaan jotain sellaista, mitä voi viedä tuliaisena omaan kotiinsa tai asumisyhteisöönsä.

Isännöitsijä Henrik Luoma

Isännöitsijä Henrik Luoma.
Aiheet: TVT blogi