TVT Logo
Lapset puun alla leikkimässä.

Pihahaaste: Karjalankatu 4 b otti haasteen vastaan

Karjalankatu 4 b:n asukastoimikunta tarttui innolla TVT Asuntojen pihahaasteeseen. Yhteiselle pihalle tilatut viherlaatikko, hyönteishotelli ja perhosbaari ovat löytäneet oman paikkansa.

Hyönteishotelli ja perhosbaari puussa.

Hyönteishotelli ja perhosbaari salavan katveessa

Pihan laidalla kasvanut upea vanha Terijoen salava tarjoaa suojaisan paikan hyönteishotellille ja perhosbaarille. Iso puu myös suojaa niitä sateelta, tuulelta ja liialta auringonpaahteelta. Hyönteishotelli tarjoaa hyönteisille paikan yöpyä, pesiä tai talvehtia.

Kuvassa nainen hyönteishotellia ja perhosbaaria asentamassa.

– Jotain liikettä hyönteishotellissa jo on, asukastoimikunnan puheenjohtaja Tiina Mehtonen kertoo. Perhosia sen sijaan pihalla ei ole vielä näkynyt, joten nähtäväksi jää, millainen vaikutus perhosbaarilla on.

Jokainen touhuaa pihalla jotain

Karjalankadulla on tehty ahkerasti töitä viihtyisän pihan eteen. – Meillä on hyvää yhteistoimintaa. Jokainen touhuaa pihalla jotain, Mehtonen kiittelee. Ympärillä pyörivä pihan pikkuväki Rasmus, Rianna, Nana, Nila ja Niki kertoo tykkäävänsä leikkipihasta eniten.

Lapset pihalla työntämässä lelurattaita.

Mansikoita kasvamassa

Uutta ihmeteltävää riittää lapsillekin viherlaatikossa, johon on ehditty istuttaa mansikantaimia. Tässä vaiheessa taimet näyttäytyvät lapsille vasta kasveina, joissa on pieniä valkoisia kukkasia. Kesän mittaan kukkien tilalle kasvavat punaiset mansikat tarjoavat varmasti lapsille makoisan yllätyksen. Mutta siihen on vielä pitkä aika. Nyt juuri kiinnostaa enemmänkin se, mitä tapahtuu juuri nyt tai hetken päästä. – Me mennään uimaan ja syödään pian jätskiä, he kertovat.

Lapsia ihastelemassa istutuslaatikoiden mansikoita.