TVT Logo
Satamaportin havainnekuva

Satamaportin rakentaminen etenee

TVT Asuntojen uudiskohde, Satamaportti, rakentuu hyvää vauhtia Turun vanhalle satama-alueelle.

Satamaportin kohde rakentuu aivan Turun linnan kupeeseen

TVT Asuntojen uudiskohde, Satamaportti, rakentuu Vallihaudankadulle, lähelle Turun linnaa ja satamamaisemia. Yksi Satamaportin vahvuuksista onkin sijainti jokirannan tuntumassa ja keskustan läheisyydessä. Satamaportin ympäristö on kehittynyt paljon ja alueen ilme on uudistunut viime vuosina.

Uudisrakentamisen parhaat puolet ja historia yhdistyvät Satamaportissa mielenkiintoisella tavalla. Kohde koostuu kahdesta kolmikerroksisesta uudisrakennuksesta, joiden keskelle jää vanha kaareva tiilirakennus. Vuosien 1937–39 aikana valmistunut, julkisivultaan funkkistyylinen tiilirakennus on alueen kaavassa suojeltu ulkoapäin. Jatkossa tiilirakennuksen sisäosat palvelevat asukkaiden pyörä-, varasto- ja yhteistiloina. Tiilirakennus myös rajaa sisäpihalle suojaisan piha-alueen.

Maisemia Satamaportin asunnosta

Satamaportin asunnoissa on erilaisia huoneistopohjia. Asunnot ovat kompakteja neliöiltään, mutta silti valoisia. Kohteeseen tulee paljon todellisilla tehoneliöillä varustettuja yksiöitä. Isommissa perheasunnoissa on myös oma sauna. Osassa ensimmäisen kerroksen asunnoista on huomattavasti normaalia korkeampi huonekorkeus. Näihin asuntoihin on lisätty parvitilat.

Satamaportin asunnoissa on paljon ikkunapinta-alaa. Parvekkeista on erilaisia vaihtoehtoja, pariovellisia, ranskalaisia tai huoneiston levyisiä. Asunnoista avautuu näkymiä eri suuntiin, mm. sataman laivoihin, Turun linnaan, Turun linnan makasiineille ja jokirannan vilskeeseen.

Satamaportin kohde rakentuu

Satamaportin arvioidaan valmistuvan kesällä 2022, jolloin 113 uutta kotia odottaa uusia asukkaita. Kohteen asunnoista ja asuntohaun alkamisesta on tulossa lisätietoja keväällä.