TVT Logo
Kunnallissairaalantie 36 uusi kerrostalo rakentumassa

Kunnallissairaalantie 36:ssa rakentaminen etenee

TVT Asuntojen alue Mäntymäessä Kunnallissairaalantiellä uudistuu vauhdilla. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan neljä kerrostaloa, joihin tulee yhteensä 175 avaraa ja valoisaa asuntoa.

Kunnallissairaalantie 36:n kerrostalot rakentumassa

Kunnallissairaalantie 36 A-talo valmistuu kesällä 2022. B- ja C-talot valmistuvat sen jälkeen kolmen kuukauden välein. Rakenteilla on myös 7-kerroksinen D-talo, jonka on tarkoitus valmistua maaliskuussa 2023. Pääurakoitsijana kohteissa on Hartela Länsi-Suomi Oy.

Asuntohaku A- ja B-taloihin alkaa maaliskuun alussa ja C-taloon elokuussa.

Kuva asunnosta sisältä työmaavaiheessa

Suunnittelussa huomioitu asukkaiden toiveita

Mäntymäen talojen suunnittelussa on hyödynnetty kyselyä, jossa TVT:n asukkaat kertoivat asumiseen liittyviä toiveitaan. Modernien, valoisien ja viihtyisien talojen suunnittelun lähtökohtana on ollut 1950-luvun henki. Talot sijaitsevat keskeisellä paikalla hyvien kulkuyhteyksien varrella, lähellä palveluja.

Kunnallissairaalantie 36:n A-, B-, ja C-talossa on yhteensä 135 valoisaa ja tilavaa asuntoa. Taloissa on monenlaisia pohjaratkaisuvaihtoehtoja eri kokoisista asunnoista: yksiöitä, kaksioita, kolmioita ja yksi neliö. Ensi vuonna valmistuvassa D-talossa on 38 asuntoa.

Talot ovat hissillisiä ja esteettömyysvaatimukset täyttäviä. Asunnoissa on lasitetut ja tilavat parvekkeet. Uudisrakennusten keskelle valmistuu lasten leikkipaikka ja oleskelualue asukkaiden käyttöön. Talosaunojen lisäksi osassa asunnoissa on oma ikkunallinen sauna. Yhteiskäytössä on lisäksi kaksi pesutupaa ja kuivaushuoneita.

Kunnallissairaalantie 36 näkymä parvekkeelta sisäpihalle rakennustyömaan ollessa kesken

Tulossa latauspisteitä sähköisille kulkuneuvoille

Kunnallissairaalantien alueelle on tulossa pysäköintipaikkoja pihalle ja pysäköintirakennukseen. Suunnittelussa on huomioitu lisääntyvä autojen sähkölatauspaikkojen, sähköisten pienkulkuneuvojen latauspisteiden ja polkupyöräpaikkojen tarve.

Lisätietoja: tvt.fi/mantymaki