TVT Logo
Kierrätyshaaste. Kuvassa lajittelupisteen jäteastioita.

Osallistu kierrätyshaasteeseen

TVT Asuntojen Arjen ilmastoteot -kampanjan teemana on joulu-tammikuussa kierrätys. Peräti 80 % poltettavaksi menevästä jätteestä voitaisiin kierrättää. Haastamme asukkaamme pohtimaan pieniä valintoja, joilla voi vähentää poltettavaksi menevän jätteen määrää.

Mikä on kierrätyshaaste?

Kierrätyshaasteessa pohdimme, miten oman kodin jätekuormaa voi vähentää. Lajittelu on helppoa, kun tietää, mikä jäte kuuluu mihinkin. Oikein lajiteltuina monet jätteet voidaan uudelleen hyödyntää materiaaleina ja energiana. Tämä vähentää uuden tuotannon ilmastopäästöjä ja säästää luonnonvaroja.

Lajittelupiste asuntokohteessa.

Lajitteluvinkkejä ja -kokemuksia

Suurimman osan roskapussin sisällöstä voisi kierrättää. TVT:llä kierrättäminen on tehty mahdollisimman helpoksi selkeillä ja monipuolisilla lajittelupisteillä. TVT haastaa kaikki asukkaansa ja turkulaisen vaikuttajan miettimään, miten kodin jätekuormaa voi pienentää esimerkiksi lajittelemalla paremmin biojätteen, kierrättämällä muovin tai viemällä vanhat vaatteet kirpputorille tai tekstiilikierrätykseen.

Ruokahävikin vähentäminen näkyy helposti myös kukkarossa. TVT haastaa sinut pohtimaan, löytyykö kulutuksestasi parannettavaa. Tartu haasteeseen! Kierrätyshaastetta voi seurata somessa tunnisteella #arjenilmastoteot. Tutustu tarkemmin kierrätyshaasteeseen:

TVT Asuntojen jätekatos

Arjen ilmastotekoja ympäri vuoden

Kierrätyshaaste on osa TVT:n Arjen ilmastoteot -kampanjaa, jossa nostetaan esille eri kestävän kehityksen teemoja ympäri vuoden. Arjen ilmastotekoihin kuuluu veden- ja energiansäästö sekä lajittelu. Jokainen teema nostetaan esille kaksi kertaa vuoden aikana. Ensimmäisessä osassa keskitytään enemmän tiedonjakoon ja vinkkeihin, toisessa osassa puolestaan keskitytään kokemuksiin ja tuloksiin. Lue lisää:

Arjen ilmastoteot