TVT Logo

TVT Asunnot Oy käynnistää vapaarahoitteisen kerrostalon rakentamisen Raision keskustassa

TVT Asunnot Oy käynnistää kerrostalon rakentamisen Raision keskustassa osoitteessa Tornikatu 7. Rakennustyöt alkavat tontilla sijaitsevan huonokuntoisen liikerakennuksen purkamisella maanantaista 6.9.2021 alkaen. Noin kaksi kuukautta kestävän purkutyön jälkeen alkaa rakennuksen paalutus, jonka arvioidaan valmistuvan marraskuussa. Rakennustöiden etenemisestä tiedotetaan työmaan ilmoitustaululla.

TVT Asunnot toteuttaa hankkeen vapaarahoitteisena. Kerrostalon rakentaa Ojarannan rakennus Oy. Rakennuksen arvioidaan valmistuvan loppuvuodesta 2022. Asuntojen markkinointi alkaa loppukesästä 2022.

Uusia kohtuuhintaisia koteja raisiolaisille

Asunto Oy Mansikka on seitsenkerroksinen, ja siinä on 47 erikokoista (32–85 m2) vuokra-asuntoa. Hyvälaatuiset ja kohtuuhintaiset kodit sopivat niin opiskelijoille, lapsiperheille kuin seniori-ikäisillekin. Asuntoja tarjotaan ensisijaisesti raisiolaisille. Vapaarahoitteisen talon vuokralaisvalintaan ei liity Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) -rahoituksen mukaisia asukasvalinnan rajoituksia.

– Arvostamme Raisiota. Raisio on vetovoimainen kaupunki, jossa on hyvät ja kasvavat palvelut ja paljon työpaikkoja lähellä keskustaa. Asunto Oy Mansikka täydentää hyvin keskustan asuntorakentamista. Uskomme, että myös seniori-ikäinen väestö on kiinnostunut hakeutumaan keskustan palvelujen piiriin, arvioi kehittämispäällikkö Johannes Malmi TVT Asunnot Oy:stä.

Vuokraan sisältyy kaapeli-tv ja 100 M:n laajakaista. Rakennuksen katutasoon on suunniteltu kuusi liiketilaa.

TVT Asunnoilla tyytyväisiä asukkaita

Vuokra-asumisen suosio on kasvussa ja tulevaisuudessa yhä useampi asuu vuokralla. TVT Asunnot tarjoaa kohtuuhintaista turvallista asumista ja monipuolisia vuokra-asumisen vaihtoehtoja. TVT Asuntojen tavoitteena on olla tyytyväisten ja hyvinvoivien asukkaiden sopimuskumppani. Yhtiön asunnoissa asuu noin 20 000 turkulaista ja kaarinalaista. TVT Asuntojen toimialue on Turun seutu.

Vuonna 2020 ulkopuolisen tahon toteuttama asukastyytyväisyystutkimus osoitti, että suurin osa yhtiön kodeissa asuvista on täysin tai hyvin tyytyväisiä TVT Asuntoihin vuokranantajana.

– Me rakennamme asuntoja asukkaita varten, ja asukkaat ovat meidän voimavaramme myös Raisiossa, toteaa Malmi.

Lisätietoja:

Kehittämispäällikkö Johannes Malmi p. 02 267 2480 TVT Asunnot Oy

Turun kaupungin omistama TVT Asunnot Oy tarjoaa monipuolisia asumisen vaihtoehtoja ja kehittää asumisen palveluja pitkäjänteisesti. TVT Asuntojen missiona on ylläpitää ja edistää toimialueensa Turun seudun menestystä ja hyvinvointia asumisen keinoin. Yritys omistaa ja hallinnoi yli 11 000 vuokra-asuntoa.