TVT Logo
Hiilineutraali Turku 2029

Lämpökuuri ja ilmastoystävälliset valinnat

TVT on mukana 1,5 asteen -kampanjassa, missä Turun kaupunki haluaa kannustaa asukkaita ja yrityksiä tekemään ilmastoystävällisiä valintoja. Teot voivat olla pieniä ja helppoja arjen tekoja, mullistavia keksintöjä tai kaikkea siltä väliltä. Kampanja perustuu Pariisin ilmastosopimukseen, jonka tavoitteena on pysäyttää ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen.

Lämpökuurilla tarkenee asumis­mukavuudesta tinkimättä

TVT Asuntojen lämpökuurilla halutaan kiinnittää huomiota huonelämpötiloihin, leikata ylilämpöä ja vähentää turhaa energiankulutusta lämmitykseen liittyen. Tämä teema on nostettu myös osaksi 1,5 asteen -kampanjaa, missä nostetaan esille miten jokainen voi vaikuttaa teoillaan ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseen.

Lämpökuurin tavoitteena on sopiva lämpötila, ei siis liian korkea eikä liian alhainen. 21 astetta on todettu terveelliseksi ja energiataloudelliseksi huonelämpötilaksi oleskelutiloissa. Makuuhuoneissa puolestaan 18–20 °C on todettu sopivaksi lämpötilaksi, lisäksi hieman viileämmässä nukkuu todennäköisesti paremmin. Kodin sopiva sisälämpötila parantaa asumisen ja sisäilman laatua. Samalla huonosta sisäilmasta aiheutuvat oireet ja sisäilman kuivuus talvella vähenevät.

Tutustu Lämpökuurin vinkkeihin ja löydä kotisi lämpösyöpöt

Pienistä valinnoista syntyy suuria tuloksia

Jos kodin lämpötilaa alennetaan yhdellä asteella, vuodessa lämmityskuluissa säästyy jopa 5 %. Mittaa siis kodin lämpötila ja säädä se sopivaksi. Pienillä teoilla on oikeasti merkitystä, ja yhdessä syntyy tuloksia suuremmassakin mittakaavassa. Aiempina vuosina lämpökuurin opeilla on pystytty säästämään huomattavia määriä, ja näin osaltaan vältetty turhaa vuokrankokorotuspainetta. Jaamme syksyn aikana lisää konkreettisia vinkkejä, miten jokainen voi osaltaan säästää turhaa energiankulutusta. Voit tutustua tarkemmin Lämpökuurin vinkkeihin.

#hiilineutraali2029 #turku #kylmääki