TVT Logo

1,5 asteen -kampanja näkyy TVT:llä ja ympäri Turkua

Turun tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2029. Se on rohkea tavoite. Mukaan tarvitaan kaikki kaupunkilaiset.

TVT on mukana 1,5 asteen -kampanjassa, missä Turun kaupunki haluaa kannustaa asukkaita ja yrityksiä tekemään ilmastoystävällisiä valintoja. Teot voivat olla pieniä ja helppoja arjen tekoja, mullistavia keksintöjä tai kaikkea siltä väliltä.

Kampanja perustuu Pariisin ilmastosopimukseen, jonka tavoitteena on pysäyttää ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen. Katso lisää kampanjasta: www.turku.fi/ilmasto.

Asumisella on suuri vaikutus hiilijalanjälkeen

TVT:llä asuu noin 20 000 turkulaista. TVT haluaa osaltaan kannustaa asukkaitaan ilmastoystävälliseen elämään ja toteuttaa kaupungin ilmastotavoitetta.

Asumiseen liittyy suuri osa keskivertokansalaisen hiilijalanjäljestä. Viime vuosina TVT on nostanut esille asumiseen liittyviä kestävän kehityksen teemoja eri kuurien kautta; lämpökuuri, jätekuuri, viherkuuri ja vesikuuri.

Esim. lämpöenergia on merkittävä osa vuokraa ja TVT Asuntojen suurin kulu. Jos kodin lämpötilaa alennetaan yhdellä asteella, vuodessa lämmityskuluissa säästyy jopa 5 %.

Osana 1,5 asteen -kampanjaa TVT jakaa konkreettisia vinkkejä ja ideoita, miten jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa asumisen hiilijalanjälkeen.

Hiilijalan- ja kädenjäljen vaikutukset rakentamisessa

TVT mittaa hiilijalan- ja kädenjälkeä rakentamisessa. Esimerkkinä tästä on TVT:n uuden asuntokohteen kahden samankaltaisen rakennuksen rakennusmateriaalien vertailu. Toinen kohteen rakennuksista on betonirakenteinen, ja toinen puurakenteinen. Näiden rakennusten hiilijalanjälkeä tutkitaan eri rakennusvaiheissa, sekä myös myöhemmin asumistyytyväisyyttä.

Tästä hankkeesta ja muista rakentamiseen liittyvistä ilmastoteoista kerromme lisää syksyn mittaan, osana 1,5 asteen -kampanjaa.

TVT Asunnot mukana kaupungin ilmastotavoitteessa

1,5 asteen -kampanjan tavoitteena on pysäyttää ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen vuoteen 2029 mennessä. TVT Asunnot on mukana kaupungin ilmastotavoitteessa ja haluaa osaltaan kannustaa ilmastoystävälliseen elämään.

Etenemme tavoitteita kohti askel kerrallaan, sillä pienistä teoista kasvaa iso muutos. Tavoite saavutetaan yhdessä kaupungin, kaupunkilaisten ja yritysten kesken.

#hiilineutraali2029 #turku #kylmääki

Aiheet: 1,5 asteen elämä