TVT Logo
Kuva työmaalta.

Kirsikka ja Kide rakentuvat Hirvensalossa

Kirsikka ja Kide ovat Hirvensalon Arolaan rinnakkain rakennettavat kerrostalot, jotka eroavat toisistaan vain rakennusmateriaaleiltaan. Kirsikka valmistetaan puusta ja Kide betonista. Kirsikka on myös TVT:n ensimmäinen puukerrostalo.

Rakennustavat vertailussa 

Hirvensalon Pirttivuorenkujalla sijaitsevalla rakennustyömaalla tapahtuu. Paikalle on nousemassa kaksi uutta TVT:n kerrostaloa, jotka valmistuvat vuoden 2021 marraskuussa. Sijainniltaan, pohjaratkaisuiltaan sekä huoneistoaloiltaan identtiset kerrostalot mahdollistavat rakennustapavertailun, jossa voidaan tutkia puu- ja betonirakenteisten kerrostalojen käyttäytymistä, käytönaikaista huoltoa, kustannuksia, hiilijalanjälkeen vaikuttavia ratkaisuja ja asumistyytyväisyyttä.

Puukerrostalolla pienempi hiilijalanjälki

Puukerrostalon hiilijalanjälki on tutkimusten mukaan merkittävästi pienempi kuin betonirakenteisen, mutta kustannukset suuremmat. Kokemusten ja tiedon lisääminen ovat tärkeässä asemassa puurakentamisen yleistymisessä.  Turun kaupungilla on tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2029 mennessä. Puu- ja betonirakentamisen vertailu on yksi tapa, jolla TVT Asunnot toteuttaa kaupungin ilmastotavoitetta.

Tutustu Kirsikasta ja Kiteestä kirjoitettuihin artikkeleihin:

https://www.mangrove.fi/ajankohtaista/identtiset-puu-ja-betonikerrostalot-vertailussa/

https://www.mangrove.fi/ajankohtaista/kerrostalokaksoset-kirsikka-ja-kide-etenevat-hirvensalossa/

https://aamuset.fi/artikkeli/5071797/Toinen+talo+puusta+toinen+betonista

Aiheet: Hirvensalo