TVT Logo
Lunta on paljon joka paikassa.

Lumitöitä tehdään tietyssä järjestyksessä

TVT Asuntojen asuntokohteissa lumitöille on sovittu järjestys. Ensimmäisenä puhdistetaan koneellisesti pääkäytävät sekä parkkialueiden keskiväylät ja käsilumityönä porrashuoneiden edustat ja lajittelu- ja jätepisteet.

Toisessa vaiheessa puhdistetaan toissijaiset kulkuväylät, matontamppaustelineet ja pysäköintiruudut. Jos lumisade jatkuu useita päiviä tai lunta sataa runsaasti, toissijaiset puhdistuskohteet saatetaan puhdistaa vasta 2–3 päivän päästä lumisateen päättymisestä. Lisäksi myös liukkaudentorjunta voi viivästyttää toissijaisia aurauskohteita. Viikonloppuisin ja juhlapyhinä lumitöitä tehdään päivystystyönä, eikä miehitys ole arkipäivän tasolla. Tällöin keskitytään ensisijaisten kulkuväylien puhdistamiseen.

Yksittäisiä autottomia ruutuja ei aurata

Paikoitusalueelta aurataan vain usean autottoman ruudun alueet. Koneella ei voida mennä väleihin, joissa on yksi tyhjä autopaikka, koska viereiset autot voivat vaurioitua. Aurauskalusto ei saavu paikalle asukkaan tilauksesta puhdistamaan auraamatta jäänyttä parkkiruutua. Tällaisessa tilanteessa autopaikan haltijan toivotaan käyttävän omaa tai yhtiön yhteiskäytössä olevaa lumilapiota.

Ahtailla pihoilla lumi on valitettavasti aurattava kohtiin, jonne lumikasat mahtuvat. Kasat siirretään pois lumitilanteen rauhoittuessa. Toivomme asukkailta malttia.

Ongelmatilanteissa voi yhteyttä ottaa kiinteistönhuoltoon tekemällä

Tai soittamalla talonne kiinteistönhuoltoon, jonka puhelinnumero on ilmoitustaululla. Numeron voi hakea myös

Lumitöitä myös asukkaan vastuulla

Osa lumitöistä on asukkaan hoidettava itse. Esimerkiksi asunnon parvekkeen lumityöt kuuluvat asukkaalle. Lumen poistaminen parvekkeelta tulee tehdä varoen, ettei siitä ole vaaraa ohikulkijoille. Rivitaloissa asuntopihan lumityöt ja liukkauden torjunta on asukkaan vastuulla.

Liukkauden torjuntaa varten on joillakin pihoilla hiekoituslaatikoita, joita asukkaat voivat käyttää.