TVT Logo

Paloturvallisuus on yhteinen asia

Paloturvallisuus on kaikkien asukkaiden yhteinen asia. Vahinko yhdessä asunnossa voi vaikuttaa moneen kotiin. Paloturvallisuusviikko 27.11.–3.12. muistuttaa, että paloturvallisuus ei ole monimutkaista.

Oman kodin palotuvallisuuden varmistaminen ei ole vaikeaa. Pidä huolta palovaroittimen kunnosta, käytä sähkölaitteita oikein, ole valpas kynttilöiden kanssa ja huolehdi, ettei porraskäytävässä tai varastoissa ole turvallisuusriskejä.

Pidä palovaroitin kunnossa

Palovaroitin on pakollinen. Asukkaan velvollisuuksiin kuuluu palovaroittimen kunnossapito, pariston vaihto ja uuden hankinta. Testaa myös palovaroitin säännöllisesti painamalla testinappulaa. Paloturvallisuusviikko vinkkaa Palovaroittimia on oltava jokaisessa kerroksessa vähintään yksi jokaista alkavaa 60 m² kohti. Palovaroitin asennetaan kattoon, vähintään puolen metrin päähän seinästä. Voit kiinnittää palovaroittimen kattoon ruuvein tai tarralla Älä kiinnitä palovaroitinta suihkun, saunan tai muiden kosteiden tilojen, tulisijojen, ilmanvaihtoventtiilien tai lieden läheisyyteen. Lue palovaroittimesi asennusohjeet ja toimi niiden mukaan. Uudemmissa taloissa palovaroitin on kytketty sähköverkkoon kiinteästi, ja tällöin TVT Asunnot vastaa varoittimen huollosta.

Käytä sähkölaitteita oikein

Paloturvallisuudesta voi huolehtia käyttämällä sähkölaitteita ohjeiden mukaan. Suurin osa kotien tulipaloista johtuu sähkölaitteiden käyttämisestä vastoin käyttöohjeita, rikkinäisinä tai valvomatta. Muistathan, että parvekkeelle tai asuntopihalla voi käyttää vain ulkokäyttöön suunniteltuja laitteita. Turvallisuussyistä sisältä ei saa ottaa sähköä ulkotiloihin.

Ole valpas kynttilöiden kanssa

Harkitse, minkälaisia kynttilöitä käytät. Jos käytät tavallisia kynttilöitä, polta kynttilöitä vain palamattomalla alustalla ja valvo niiden palamista. Kynttilöiden määrän kanssa pitää olla tarkkana, sillä suuri määrä tuikkuja voi roihahtaa tuleen. Turvallisin valinta lapsiperheessä tai iäkkäillä ovat led-kynttilät.

Riskit pois käytävistä ja varastoista

Paloturvallisuuden takia saat säilyttää tavaroita vain niille varatuissa tiloissa. Huolehdi siitä, ettei porraskäytävässä ole turvallisuusriskejä, lastenvaunuja tai esineitä haittaamassa kulkua. Jos haluat varastoida palovaarallisia aineita, toimi paloturvallisuussäännösten mukaan. Häkkivarastossa voi säilyttää vain yhdet oman auton vaihtorenkaat kerrallaan. Useampien renkaiden säilytys on turvallisuusriski. Palavista autonrenkaista tulee runsaasti savua, mikä vaikeuttaa sammutustöitä. Turvallisin vaihtoehto vaihtorenkaiden säilytykseen on ”rengashotelli”, josta voi vuokrata edullisesti säilytystilaa.

Testaa paloturvallisuustietosi

Testaa paloturvallisuustietosi ja tutustu helppoihin paloturvallisuuden tarkistuslistoihin paloturvallisuusviikon nettisivuilla:

Muista myös kotivakuutus

TVT Asuntojen kiinteistön täysarvovakuutus korvaa kiinteistölle aiheutuneet vahingot. Asukkaan on korvattava omasta huolimattomuudesta tai tuottamuksellisuudesta aiheutuneet vahingot. Omalla kotivakuutuksella voit suojata oman irtaimistosi. Tarkista kotivakuutuksesi kattavuus ja ehdot vakuutusyhtiöstäsi.

Paloturvallisuusviikko 27.11.–3.12.2021.