TVT Logo
Kaarinan Eerikinhovi Lautakunnankadun puolelta.

Kaarinalaisille valmistuu uusia vuokrakoteja keskustaan keväällä 2023

TVT Asunnot Oy on ostanut Hartelalta Kaarinassa sijaitsevan asunto-osakeyhtiö Eerikinhovin koko osakekannan. Hartela ja TVT Asunnot Oy ovat sopineet vapaarahoitteisen vuokratalon rakentamisesta kohteeseen.

Kaarinan Eerikinhovi Lautakunnankadun puolelta.
Kaarinan Eerikinhovi Lautakunnankadun puolelta. Havainnekuva: Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit

Hartela aloittaa rakennustyöt alkuvuodesta 2022, ja Asunto Oy Eerikinhoviin valmistuu TVT Asunnoille 65 uutta vuokra-asuntoa keväällä 2023.

– Hartelan ja TVT Asuntojen yhteistyö on sujuvaa, ja olemme tehneet yhdessä jo useita asuntokohteita Turun alueella onnistuneesti, kertovat aluejohtaja Matti Keitilä Hartelasta ja kehittämispäällikkö Johannes Malmi TVT Asunnot Oy:stä.

Keskustakortteli rakentuu valmiiksi

Kaarinan keskustakortteli tulee valmiiksi, kun Eerikinhovi valmistuu viimeiselle tontille. Eerikinhovin vuokra-asuntoja tarjotaan ensisijaisesti kaarinalaisille. Eerikinhovi tulee olemaan betonirunkoinen 6-kerroksinen rakennus, johon tulee asuntoja yksiöistä neljän huoneen perheasuntoihin. Kohteeseen rakennetaan myös autohalli, jossa on 61 lämmintä autopaikkaa. Korttelin viereiselle tontille valmistui keväällä 2021 TVT Asuntojen tilaama Asunto Oy Laaksolankulma, joka täyttyi nopeasti uusista asukkaista.

– Kaarina on osana Turun seutua houkutteleva asuinpaikka ja siellä on kysyntää vuokra-asunnoille. Keväällä valmistunut Asunto Oy Laaksolankulma ylitti kaikki odotuksemme, sillä kaikki asunnot varattiin parissa viikossa, toteaa kehittämispäällikkö Johannes Malmi TVT Asunnot Oy:stä.

Hartela on kotimainen perheyhtiö, joka työllistää noin 520 rakentamisen ammattilaista. Olemme rakentaneet koteja, toimitiloja ja alueita vuodesta 1942. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Lahdessa, Turussa, Tampereella, Raumalla ja Oulussa.

Turun kaupungin omistama TVT Asunnot Oy tarjoaa monipuolisia asumisen vaihtoehtoja ja kehittää asumisen palveluja pitkäjänteisesti. TVT Asuntojen missiona on ylläpitää ja edistää toimialueensa Turun seudun menestystä ja hyvinvointia asumisen keinoin. Yritys omistaa ja hallinnoi yli 11 000 vuokra-asuntoa.