TVT Logo

Pientalokoteja Arolaan

Puutalokoti kaupungissa on monen unelma. Arolan pientalot vastaavat tähän toiveeseen.

Arola

TVT Asunnoille rakennetaan 30 pientalokotia Hirvensalon Arolaan. Hankkeen taustalla on tunnistettu nuorten aikuisten ja pienten perheiden halu asua kaupungissa mutta omassa rauhassa omassa kodissa.

Kokemuksemme mukaan kodit puurakenteisissa pientaloissa ovat hyvin haluttuja ja tämä hanke vastaa juuri tähän kysyntään. Samalla tuomme asunnonhakijoidemme saataville tämän päivän puutaloasumisen. Arolan pientalojen kodit sopivat parhaiten rauhallista ja luonnonläheistä elinympäristöä arvostaville pienille perheille tai yksin asuville, kertoo TVT Asuntojen kehittämispäällikkö Johannes Malmi.

Talot rakennetaan Salossa

Pientalot ovat kaksikerroksisia ja ne rakennetaan sisätiloissa Teijo-Talojen Salon tehtaalla noudattaen katkeamatonta kuivaketjua. Pientalot kuljetetaan ja asennetaan tontille kevään 2021 aikana.

Pientalojen lisäksi alueelle rakennetaan talousrakennus, jossa on mm. sauna ja pesutupa asukkaiden käyttöön. Kokonaisuus valmistuu syyskuussa 2021.

Tällä hetkellä tontilla tehdään maanrakennustöitä ja samaan aikaan talot valmistuvat kovaa vauhtia Salon tehtaallamme. Talojen perustukset on valettu ja niissä on jo rungot ja väliseiniä pystyssä. Rakennusprosessi ei siis varsinaisesti eroa paikalla rakentamisesta, mutta tehtaalla talot eivät ole missään vaiheessa sään armoilla, havainnollistaa Teijo-Talojen projektipäällikkö Toni Karttunen.

Kohtuuhintaisia koteja

Kohtuullisen vuokratason saavuttamisen kannalta rakennuskustannusten hallinnassa onnistuminen on keskeistä.

Tässä hankkeessa hyvälaatuinen ja kustannuksiltaan kohtuullinen kokonaisuus saavutettiin neuvottelemalla Teijo-Talojen kanssa. Hankkeen toteuttaminen tuli mahdolliseksi, kun Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) hyväksyi hankkeen suunnitelmat ja kustannukset, iloitsee Malmi.

Aiheet: Arola