TVT Logo

Asumistoivekysely: Tilaa pyykkihuollolle

Wc- ja pesutilat vievät vain pienen osan huoneiston neliöistä, mutta neliöiden suunnittelussa onnistuminen on tilojen käytettävyyden kannalta olennaista. Saimme kyselyssä runsaasti kylpyhuoneisiin liittyviä ehdotuksia ja toiveita.

Esitimme kyselyssä vain yhden suoraan kylpyhuoneeseen liittyvän kysymyksen. Vastausten perusteella selkeä enemmistö toivoo, että kylpyhuoneessa on tilaa pesutornille. Vaihtoehtona olleen pesutuvan valitsi 25 prosenttia vastaajista.

Moni vastaaja kommentoi kylpyhuoneen sopivaa kokoa. Muutamat toivoivat, että siihen käytettäisiin mahdollisimman vähän neliöitä. Osa vastaajista taas korosti, että kylpyhuoneessa on oltava riittävästi tilaa muun muassa pyykkien kuivatusta varten. Vastaajien toiveiden lisäksi wc- ja pesutilojen suunnittelussa pitää huomioida esteettömyysmääräykset, jotka asettavat minimin kiinteiden kalusteiden väliin jäävälle tilalle.

Kerroitte kyselyssä mielipiteitä myös kylpyhuoneen materiaaleista ja varusteista. Materiaalien toivottiin olevan kestäviä ja helppohoitoisia. Osa mainitsi erikseen, että kylpyhuoneen tulisi olla laatoitettu. Kylpyhuoneisiin toivottiin myös reilusti säilytystilaa. Erityisesti kaivattiin allaskaappia. Bideesuihkun asennuskohtaan toivottiin tarkkuutta, jotta sen käyttö olisi mahdollisimman helppoa.

Vastaajat halusivat ratkaista myös monelle perheelle tutun tilanteen, jossa suihkun jälkeen koko kylpyhuone on märkä. Pyyhekoukkujen ja pesukoneen paikan toivottiin olevan riittävän kaukana suihkusta, jotta ne eivät kastu. Kun kylpyhuoneessa on lattialämmitys ja tehokas ilmanvaihto, se kuivuu nopeammin, vastauksissa muistutettiin.

Pyrimme huomioimaan kyselyssä esitetyt toiveet Mäntymäen alueen kotien suunnittelussa.

Saimme 184 vastausta asumistoiveita kartoittaneeseen kyselyyn. Kiitos kaikille vastaajille! Esittelemme kyselyn tuloksia aihealueittain.

Aiheet: Mäntymäki