TVT Logo

Sijainti, sijainti, sijainti

Millaista kodin sijaintia sinä arvostat?

TVT Asuntojen vastaanottamista asuntohakemuksista noin 70 prosenttia kohdistuu keskusta-alueelle laajasti käsitettynä. Käytännössä tämä tarkoittaa aluetta, jossa koti on saavutettavissa turvallisesti ja nopeasti jalan ja pyörällä ympäri vuorokauden ja kaikkina vuodenaikoina.

TVT Asunnoilla on vain rajallisesti asuntotarjontaa tällä halutuimmalla alueella. Tällaisilla sijanneilla on myös hyvin vähän tai ei lainkaan tontteja, joita TVT:n kaltaisen yleishyödyllisen toimijan olisi mahdollista ostaa tai vuokrata. Siksi on tärkeää, että TVT pystyy kehittämään jo hallinnassaan olevia alueita.

Turku kasvaa ja se heijastuu myös vuokra-asuntojen kysyntään. Asuntohakemusten määrä on kasvanut niin, että 2017 alle 20 prosenttia hakemuksista johti TVT Asunnoilla vuokrasopimukseen. Moni asuntoa tarvitseva joutui pettymään. Turussa on selkeä tarve lisätä kohtuuhintaista vuokra-asuntotarjontaa.

Mäntymäki vastaa alueena monia asuntohakemuksissa toistuvia toiveita. Alueen sijainti on keskeinen ja sinne on hyvät liikenneyhteydet julkisilla liikennevälineillä ja kävely- ja pyöräteitä pitkin. Alueen välittömästä läheisyydestä löytyvät monipuoliset julkiset ja kaupalliset palvelut sekä harrastus- ja ulkoilualueita.

TVT Asuntojen talokohteissa Kunnallissairaalantiellä on tällä hetkellä 235 asuntoa. Uusi asemakaava mahdollistaa hyvinkin alueen asuntomäärän kaksinkertaistamisen, mutta asuntomäärä tarkentuu suunnittelun edetessä. Kun alue uudistuu, yhä useampi voi saada toiveidensa ja tarpeidensa mukaisen kodin. Näin sekä yhteiskunnan, yhtiön että asunnonhakijoiden tavoitteet täyttyvät.

Mitä tekijöitä sinä arvostat asuinpaikan valinnassa? Mitkä tekijät saisivat sinut välttämään jollekin alueelle muuttamista?

Aiheet: Mäntymäki